Де на Львівщині два дні не буде газу та як відзначатимуть День музеїв у Львові. Підсумки доби

2080 0
Нині 12 травня та 809 доба героїчного спротиву агресії рф.
фото: Honye Sanges/ THE PEXELS

фото: Honye Sanges/ THE PEXELS

Акцент дня: На Львівщині два дні не буде газу. Перелік населених пунктів. Газопостачання зупинять на 13-14 травня. З 9:00 через ремонтно-профілактичні роботи газу не буде Кам’янка-Бузьку, а також у селах: Прибужани, Ягідня, Зубів-Міст, Обидів, Руда за Бугом, Гайок, Дернів, Дальнич, Товмач, Батятичі. Липники, Сапіжанка і Тадані.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу зафіксовано 155 бойових зіткнень, з них 32 і 27 на Покровському та Краматорському напрямках. На Харківському – ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак.

За уточненою інформацією, українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 зенітно-ракетних комплексах, 2 артилерійських засобах, 2 радіолокаційних станціях та 9 районах зосередження особового складу противника.

Читайте також: Велика Британія оголосила про новий пакет допомоги україні на 626,2 мільйонів доларів. Це найбільший за всю історію пакет.

Та: На Донеччині українські військові збили ворожий Су-25. Його знищили захисники зі 110 окремої механізованої бригади.

Ключові події:

1. Українці демонструють більше прихильності до демократії, ніж до сильного лідера. Опитування. Лише 14% респондентів відповіли, що Україна є скоріше або цілковито диктаторською. Утім, ще є 27% респондентів, які вважають, що Україна водночас є в рівній мірі диктаторською і демократичною країною;

2. На Львівщині зросла захворюваність на кашлюк. Як розпізнати хворобу. За квітень 2024 на Львівщині зареєстрували 120 випадків захворюванності на кашлюк. За такий самий період у 2023 було лише 7 випадків.

Читайте також: Львівський центр дитячої медицини отримав відзнаку світової мережі лікарів-онкологів. Завдяки співпраці з St. Jude Children’s Research Hospital лікарня отримує безкоштовно дороговартісні медикаменти для онкопацієнтів;

3. Які автобусні маршрути відновлять курсування у Львові. Запрацюють автобуси №12, 30, 45, 48 та 57.

Читайте також: У львівському громадському транспорті розрахунок готівкою скоротився вдвічі. Загалом за 5 місяців у громадському транспорті Львова зареєстровано близько 40 млн поїздок.

Та: У Львові свій сезон відкрила дитяча залізниця. Рух поїздів відбуватиметься по п’ятницях, суботах та неділях. На вихідних з 11:00 до 13:45 та з 15:00 до 17:45, по п’ятницях з 12:00 до 16:45;

4. Нині частина транспорту у Львові курсуватиме зі змінами. На час забігу у неділю, 12 травня, деякі вулиці будуть закриті для руху транспорту, а частина маршрутів громадського транспорту курсуватиме зі змінами.

На цю ж тему: У Львові відбулись дитячі забіги напівмарафону «Не зупиняйся!». Загалом відбулось 6 забігів на 100 метрів та 5 забігів на 500 метрів. До них долучилось 700 дітей.

Та: Парки Львова оброблятимуть від кліщів. Графік. Мешканців закликають утриматися від відвідування парків;

5. У Львові обрали «Міс 2024». Фото. Перемогла 17-річна модель та вокалістка Софія Сидір.

Читайте також: Як відзначатимуть День музеїв у Львові. Програма заходів. Протягом трьох днів львівські музеї відкриють двері для всіх охочих, пропонуючи різноманітні екскурсії, лекції, майстер-класи та інтерактивні заходи для дорослих та дітей.

Та: Чим дивуватимуть львівські театри у травні. Афіша вистав.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!