Де у Львові буде новий мікрорайон та у Києві розпочинається опалювальний сезон. Підсумки доби

1812 0
Нині 10 жовтня та 594 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 39 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 12 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, склад боєприпасів та ворожу станцію РЕБ.

Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута, зокрема, мають частковий успіх в районі Андріївки. А також продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат та закріплюються на зайнятих рубежах.

Уночі рф завдала чергового авіаційного удару по Україні застосувавши 36 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 26 дронів.

Читайте також: Рада оборони Києва продовжила заборону руху громадського транспорту під час тривог.

На цю ж тему: В Києві укриття у дитсадках вдень будуть недоступні для сторонніх осіб. Зміни стосуються виключно обʼєктів дошкільної освіти.

Акцент дня: «Ви бачили Під Голоском? Ми такого не хочемо». Де у Львові буде новий мікрорайон. У Львові довкола вулиць Стрийської – Сокільницької – Трускавецької планують побудувати житлові багатоквартирні будинки, офісні приміщення, готель, дитячий садок. Частина місцевих жителів проти, адже деякі будівлі зводитимуть впритул до одноосібних будинків. Водночас є й ті, що підтримують нове будівництво, бо мають сподівання, що район стане цілісною частиною міста.

Читайте також: У Львові неподалік Привокзального ринку пропонують збудувати нові ЖК з підземним паркінгом. Ділянка розміщена на початку вулиця Героїв УПА поблизу повороту на вул. С. Бандери. Загальна площа ділянки 0,0989 га.

Ключові події:

1. Мешканці Львова відчули поштовхи, схожі на землетрус: Що відомо. «Львівʼяни повідомляють про незначні поштовхи близько 21:35 схожі на землетрус. Уточнюємо інформацію», – розповів мер Андрій Садовий. Тим часом у Закарпатській ОВА повідомили, що в регіоні стався землетрус, попередньо магнітудою до 4,5 балів.

Читайте також: В Україні зросла кількість випадків шахрайства. Які схеми найчастіше використовують. Найчастіше українців ошукували під час покупки/продажу товару в інтернеті.

Та: На вокзалах та в поїздах з’явились маршали безпеки. На відміну від звичайних охоронців, маршали працюють не публічно, без знаків розрізнення;

2. На Львівщині скасували 22 непріоритетні закупівлі. Також обласний бюджет зняв фінансовий ресурс з об’єктів спортивної інфраструктури на 38 млн грн. Ці кошти скерували на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки.

На цю ж тему: На Львівщині за останній тиждень оголосили тендерів на суму понад 155 млн грн. Найдорожчий проєкт – «Нове будівництво Центру безпеки громадян Східницької селищної територіальної громади». Його вартість складає 33 млн 942 тис. грн;

3. В Києві розпочинається опалювальний сезон. Тепло почали подавати в лікарні, школи і дитсадки.

Читайте також: Де у Львові можна здати і отримати теплий одяг. Локації. Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій, які готові прийняти теплий одяг від львів’ян і поділитися з потребуючими.

Та: В Україні можуть запровадити е-пенсійні посвідчення без оформлення паперових. Проєкт постанови наразі обговорюють;

4. Якими методами діагностують гастроентерологічні захворювання. Загальний профілактичний огляд у гастроентеролога важливо проходити бодай раз на рік. Він може бути як загальний, так і вузькоспрямований – націлений на гастроентерологічну патологію, про це під час ток-шоу «Консиліум», яке запустило Tvoemisto.tv, повідомила керівниця клінічного напрямку «Гастроентерологія» медичної лабораторії «Діла» Наталія Скаржевська.

Читайте також: В Україні створили перелік підприємств, які виготовляють протези. Онлайн можна перевірити завантаженість підприємства;

5. Львову знову подарують 100 тисяч цибулин тюльпанів. Квіти висадять у кожному районі міста.

Читайте також: Суд повернув із приватної власності 2 га ландшафтного парку «Трахтемирів». Йдеться про землі ринковою вартістю понад 88 млн грн.

Погода у Львові: У Львові прогнозують сніг і заморозки. 10 жовтня у Львові та області буде хмарно з проясненнями. Уночі заморозок 0 – 4°, температура вдень 8 – 13° тепла. 11 жовтня – мінлива хмарність. Уночі 2 – 7° тепла, удень 13 – 18°. 12 жовтня, без істотних опадів. Температура вночі 5 – 10°, вдень 17 – 22°. 13 жовтня, мінлива хмарність. Уночі 5 – 10°, вдень 15 – 20°. 14 жовтня, без опадів, уночі 4 – 9°, вдень 19 – 24°.

На цю ж тему: У Карпатах випав перший сніг. Відео. Сніг випав 8 жовтня на горі Піп Іван Чорногірський.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!