Куди піти у Львові на вихідні. Добірка подій

2510 0
Tvoemisto.tv підготувало добірку подій, куди варто сходити на вихідних 11-12 травня у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Весняний Coffee, Books & Vintage у Львові

11–12 травня на !FESTrepublic за адресою вул. Старознесенська, 24-26, зберуться професіонали кавової індустрії для участі в національних чемпіонатах з обсмажки кави, лате-арту та приготування кави в джезві.

На події буде 12 літературних івентів у різних форматах з авторами вже знаних і щойно виданих книг та громадськими діячами. Також протягом двох днів на події функціонуватиме книжковий ярмарок.

Музична частина:

  • Геля Зозуля;

  • Саша Буль;

  • Granat Garden;

  • Макс Пташник;

  • Пиріг і Батіг;

  • Pianoбой;

  • Vivien Mort;

  • Rebeka Mikhael;

  • Nazva.

 «Флюгери Львова»

11-12 травня у Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». У програмі – виступи відомих гуртів та пізнавальні події для різних аудиторій. «Квитком» буде добровільний внесок на підтримку українських військових.

Розпочнеться фестиваль у суботу, 11 травня, о 10:00 із традиційного для «Флюгерів» формату – прокидання з гуртом «Мертвий півень». А у вечірній програмі того ж дня – українська поезія від колективів «Пиріг і Батіг» і «Три кроки в ніч». Детальніше читайте тут.

Перегляд стрічки «20 днів у Маріуполі» 

11 травня львів’ян та гостей міста запрошують у Палац Хоткевича на перегляд стрічки «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова. Початок – о 16:00.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації тут.

Вистава «Червона рута».

11 і 12 травня у Національному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться прем’єра вистави «Червона рута». Постановка присвячена українському композитору Володимиру Івасюку. Ціна від 150 до 890 грн.

Напівмарафон «Не зупиняйся!»

На вихідних у Львові відбудеться другий від початку великої війни напівмарафон під гаслом «Не зупиняйся!». Він присвячений воїнам ЗСУ, рятувальникам, медикам, волонтерам та кожному, хто наближає перемогу України. 100% від усіх стартових внесків спрямують на реабілітацію та адаптацію людей.

11 травня буде організована видача стартових пакетів усім учасникам, а також відбудуться дитячі забіги на 100 м і 500 м.  А 12 травня пройдуть забіги на 1, 5, 10, 21 км і командна пʼятірка. У межах події відбудеться і спеціальний забіг на 1 кілометр – дистанція «Забіг подяки». Детальніше читайте тут.

Ботанічний сад у Львові

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вул. Черемшини, 44, працює для відвідувачів. Охочі можуть помилуватися колекцією рослин щонеділі. За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів, зараз на території саду рясно квітують бузки, деревовидні півонії та рододендрони, які є однією з найбільших колекцій в Україні. 

Також можна відвідати оранжереї, у якій представлені унікальні екземпляри рослин, вік яких становить 100 і більше років, а саме: дамара, саговики, фінік канарський, араукарія Бідвіла та багато інших.

Придбати квиток можна безпосередньо при вході на територію Ботанічного саду. Відвідувачів просять звернути увагу, що оплата квитків здійснюється через термінал ПриватБанку. Зазначимо, вхідний квиток коштує 100 грн, пільговий – 70 грн. Територія саду буде відчинені щовівторка, щосереди, щочетверга та щонеділі.

Дитяча залізниця

У Львові 11 травня відкриває сезон дитяча залізниця. Рух поїздів відбуватиметься по п’ятницях, суботах та неділях.  На вихідних з 11:00 до 13:45 та з 15:00 до 17:45, по п’ятницях з 12:00 до 16:45.

Як повідомив Tvoemisto.tv директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер, цьогоріч вартість квитків така: дитячий в одну сторону 25 грн, а дорослий – 50 грн.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!