Львів'яни скаржаться, що власник будівлі забудував тротуар у центрі міста

8439 0
На вул. Дрогобича власник будинку відновлює благоустрій території.
Фото Ніка Мудроха

Фото Ніка Мудроха

Львів’яни на «Гарячій лінії» міста у Facebook поскаржилися, що на вул. Ю. Дрогобича власник готелю нібито забудовує частину вулиці і тротуару. 

«На вул. Ю. Дрогобича забудовник готелю захопив половину вулиці і тротуару, чим порушив норми ДБН, зокрема ширина смуги руху для автомобіля в одному напрямку в місті має бути 2,75! А тротуару для пішоходів – 0.75! Відтак ширина дороги має бути 5.50 метри (зараз там 3,50), а тротуару 1,50 метри»,поскаржився львів’янин Нік Мудрох у Facebook.

Водночас у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу комунального господарства Віктор Дубиняк повідомив, що жодних норм не порушено. За його словами, до районної адміністрації звернувся власник будинку на вул. Дрогобича, 8А щодо надання дозволу на відновленя благоустрою після проведення будівельних робіт згідно з проєктом. 

Читайте також: Дахи Козловського, або Як «Лисиця бореться зі змією»

«Той проєкт благоустрою погоджений управлінням архітектури ЛМР, а також є погодження управління Патрульної поліції. Станом на сьогодні роботи ще тривають. Заплановано додаткове облаштування вуличних меблів, озеленення та стовпців. Це є тупикова вулиця, там є проїзд лише до двох будинків. Тобто вона не є проїздною, і ці ремонтні роботи ніяк не заважають проїзду», – зазначив він.

Зазначимо, що на реконструкцію будинку на вул. Ю. Дрогобича 8А у 2021 році містобудівні умови та обмеження отримала львів'янка Уляна Собенко. 

Нагадаємо, що архітектори, транспортники, студенти Львівської політехніки і мешканці середмістя запропонували своє бачення влаштування пішохідної частини вулиці Січових Стрільців. Її хочуть перетворити на пішохідну студентську вулицю. 

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!