Київ

На Оболоні в Києві можуть побудувати паркінг аж за 120 млн грн, - Проєкт змін до бюджету

1363 0
Активісти ставлять під сумнів доцільність будівництва паркінгу за таку суму
Підземний паркінг (умовне фото).  Фото: КМДА

Підземний паркінг (умовне фото). Фото: КМДА

На вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, планують побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень. Про це ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік.

На це звернули увагу активісти громадської ініціативи «Пасажири Києва». Там будівництво називають «надзвичайно дорогим проєктом» і ставлять його доцільність під сумнів.

«Щоб було менше критики і мала місце якась доцільність під час війни, його нібито робитимуть з підземним укриттям. Розпил прикривають потребою підвищити безпеку цивільного населення», – відзначають транспортні експерти.

Загалом на 2023 рік місто виділяє 4,2 мільярди гривень на утримання дорожньої інфраструктури, мостів та розв'язок, а також один мільярд гривень – на будівництво нової дворівневої розв'язки на Оболоні.

Водночас експерти наголошують, що кількість громадського транспорту на маршрутах у Києві зменшується, а програми його розвитку урізають.

Нагадаємо, цього року на Оболоні планують почати будувати нову дворівневу розвʼязку з велодоріжками. Реконструкція триватиме близько двох років. Пропускна спроможність вузла складатиме понад 11 тисяч автівок на годину. Як зазначають у КМДА, це у рази вище за перехрестя зі світлофором, яке постійно затримує рух, через що утворюються затори у пікові години.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!