Скільки транспорту курсує у Львові під час карантину

3498 0
У міськраді кажуть, що тенденція захворювання у Львові наразі не сприяє послабленню карантину у транспортній галузі.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Громадський транспорт у Львові курсує у режимі спецперевезень і їздитиме так щонайменше до кінця травня. Як розповів Tvoemisto.tv керівник міського управління транспорту Орест Олеськів, у Львові сьогодні курсує близько 50% автобусів АТП №1, 70% електротранспорту і 35% випускають приватні перевізники.

Читайте також: Чи курсуватиме громадський транспорт і скільки збитків нарахували львівські перевізники

За його словами, наразі такої кількості транспорту достатньо, хоча комунальні перевізники, каже він, терплять збитки у 2 млн грн щотижня. Якщо ж кількість пасажирів збільшиться, то і кількість транспорту підкорегують.

«Ми додамо кількість транспорту на лініях, якщо кількість пасажирів збільшиться. Але, думаю, найближчим часом буде без змін. Перелік осіб, яким дозволений проїзд у транспорті, зберігається, принаймні до 22 травня включно. І поки не будуть зняті урядом обмеження щодо інших категорій, особливих змін у випусках не буде. Треба врахувати, що тенденція захворювання у Львові наразі не сприяє послабленню карантину у транспортній галузі», – пояснив Орест Олеськів.

Читайте також: Столик на двох. Як у Львові запрацюють літні майданчики ресторанів

Додамо, що їздити в громадському транспорті Львова можна лише за спецперепустками працівникам певних установ. Перепустки як такі не перевіряють, у кожного своя потреба пересування, мета поїздки і особиста відповідальність.

Карантин в Україні продовжили до 22 травня, але з пом’якшеннями з 11 травня. Уряд дозволив збільшити кількість громадського транспорту після 11 травня та відповідальність за це рішення поклав на місцеві влади.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!