У львівському будинку дитини відкрили паліативну кімнату

695 0
Будинок дитини «Любисток» претендує на те, щоб першим на Львівщині укласти угоду з НСЗУ.
фото: лова

фото: лова

У спеціалізованого будинку дитини «Любисток» у Львові створили паліативну палату, де діти з інвалідністю, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти, які мають невиліковні хвороби, перебуватимуть у наближених до домашніх умовах, з ними займатимуться реабілітологи та інші спеціалісти. Про це повідомили у Львівській ОВА. 

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, завдяки створенню цієї палати, сенсорного та реабілітаційного кабінетів, будинок дитини «Любисток» претендує на те, щоб першим на Львівщині укласти з НСЗУ угоду, яка дозволить йому працювати з дітьми як Центру реабілітації та паліативу. 

Як розповіла засновниця БФ «Mom for everyone» Наталія Михайлів, створення паліативно-реабілітаційного відділення – це пілотний проєкт, покликаний привернути увагу до вразливих категорій дітей, які потребують особливих умов перебування. 

«Оскільки заклад підпорядковується Міністерству охорони здоров’я України, то на базі закладу працює медичний персонал. Локаційно це дуже зручно для облаштування тут паліативного відділення, адже для дітей з порушеннями розвитку необхідні спеціальні умови та кваліфіковані фахівці. Тепер тут є комфортні умови для їхнього перебування. 

У новій палаті уже є перші пацієнти: це двоє діток з порушеннями розвитку. Від сьогоднішнього дня це їхня нова оселя, де про них будуть турбуватися фахівці», – додає Наталія Михайлів. 

У 4 дитячих кімнатах за кошти меценатів зробили дороговартісний ремонт, ще в кількох продовжують ремонтні роботи. Адже діти потребують комфортних умов проживання. Зараз у закладі 60 ліжкомісць.

Додамо, за останні роки в заклад поступило більше 200 дітей, вибуло 139 дітей, в т.ч. усиновили 21 дитину, повернули в сім’ю 45 дітей та понад 30 знайшли прихисток в прийомних сім’ях та передані під опіку.

Нагадаємо, у дитячій лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова відкрили відділення реабілітації UNBROKEN KIDS. Тут лікуватимуть дітей, які постраждали від війни та які мають різні важкі діагнози. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!