У Львові дітей з цукровим діабетом забезпечуватимуть інсуліновими помпами

581 0
Йдеться про забезпечення в умовах стаціонарного лікування у міських закладах охорони здоров’я.
фото умовне

фото умовне

У Львові дітей з цукровим діабетом забезпечуватимуть інсуліновими помпами. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

«Програма передбачає придбання  сучасних інсулінових помп, що йдуть в комплекті з системою моніторингу рівня глюкози в режимі реального часу для дітей із цукровим діабетом – мешканців нашої громади, та придбання витратних матеріалів до них – це ін'єкційний порт, акумулятивний резервуар для інфузійних насосів, глюкозний сенсор», – зазначила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Право на безоплатне забезпечення інсуліновими помпами і матеріалами до них мають діти, віком до 18 років. Програма передбачає не більше 1 інсулінової помпи на одну дитину з ЦД1 на 4 роки та не більше ніж 12 комплектів витратних матеріалів до неї на один календарний рік. За наявності достатнього фінансування, на одну дитину додається не більше однієї системи безперервного моніторингу глюкози, яка сумісна з інсуліновою помпою, та відповідна кількість глюкозних сенсорів.

Показами для надання інсулінових помп та витратних матеріалів до них є встановлений діагноз цукрового діабету та висновок лікаря. Медична допомога дітям із цукровим діабетом за кошти програми надається у міських поліклініках та Першому медичному об'єднанні.

Першочергове право на безоплатне забезпечення мають: діти з багатодітних сімей; діти військових / загиблих (померлих) захисників та захисниць України; діти одного із батьків, кому посмертно присвоєно звання «Герой України»; діти, де один із батьків має статус постраждалого учасника Революції Гідності; діти із малозабезпечених сімей та діти, яких виховує лише один із батьків; діти, які за висновком лікаря мають потребу у забезпеченні такими матеріалами – в порядку загальної електронної черги.

Для визначення права безоплатного забезпечення помпами, подають такі документи:

  1. заяву про зарахування до електронної черги.
  2. згоду на обробку персональних даних.
  3. копію паспорта громадянина України та довідки про присвоєння реєстраційного номера платника податків з пред’явленням оригіналів (одного із батьків / опікуна або законного представника).
  4. копію посвідчення особи з інвалідністю або посвідчення члена сім’ї загиблого з пред’явленням оригіналу документа.
  5. довідку про реєстрацію місця проживання та кількість зареєстрованих осіб.
  6. виписку із медичної карти амбулаторного хворого та, у разі проведеного раніше стаціонарного лікування, виписку із медичної карти з результатами обстежень.
  7. додаткові документи (за потреби). 

Нагадаємо, що Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького відкрив три нові спеціальності для вступників.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!