У Львові є значна кількість охочих, які прагнуть вступити до ЗСУ. Які вакансії є затребуваними

5616 0
Переважно службою у війську цікавляться чоловіки.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Станом на 19 лютого працівники центру рекрутингу у Львові опрацьовують 48 заповнених анкет. 13 людей вже сконтактували з конкретними військовими частинами, які розмістили вакансії. Про це повідомила директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентина Бартошик.

«‎Перші результати роботи пілотного проєкту у Львові продемонстрували, що у нас є значна кількість охочих доєднатися до Збройних Сил через центр рекрутингу. Такі центри будуть надалі відкриватися й в інших регіонах країни. Наше завдання – створити максимально ефективну систему, за якої громадяни України, що хочуть служити у війську, змогли прогнозовано потрапити на обрані посади, де їхній цивільний досвід буде максимально корисним армії», – прокоментувала заступниця міністра оборони України  Наталія Калмикова.  

Читайте також: Чим корисний рекрутинг та як обрати місце, де хочете воювати

Які вакансії є затребуваними

Переважно службою у війську цікавляться чоловіки. Частка жінок серед тих, хто звернувся до центру рекрутингу, становить 10%. У числі найзатребуваніших посад – оператори БПЛА, бухгалтери, діловоди. Є декілька запитів щодо посад капеланів.

Читайте також: Садовий повідомив, чому у Львові відкрили рекрутинговий центр

Що відомо про рекрутинговий центр у Львові

Минулого тижня у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії, де можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр працює на вулиці Костя Левицького, 67. Це пілотний проєкт Міністерства оборони і Львівської мерії. 

У центрі щодня працюють рекрутери, які надають інформацію щодо вакансій в армії, консультують і проводять профорієнтаційні тести, а також супроводжують весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Важливо, що центр не має відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тут не вручають повісток, а лише надають консультації.

Читайте також: Яка різниця між призовом, мобілізацією та контрактною службою

Після вибору бажаної посади людина має співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Дізнатись більше про рекрутинговий центр української армії у Львові можна за телефонами: (032) 254 62 81; (032) 254 62 80.

Додамо, що у Львові також працюють рекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, львівської 103-ї бригади ТрО та батальйону «Вовки Да Вінчі».

Зазначимо, рекрутинг дозволяє військовозобов’язаному обрати місце та професію на службі, адже на війні під час розподілу та доукомплектації змінити його майже неможливо. Детальніше про те, чим корисний рекрутинг і як вибрати, де хочете воювати, читайте у матеріалі

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!