У Львові планують виділити 2 млн гривень на ремонт будинків, що постраждали під час негоди

1251 0
Йдеться про житлові будинки у Галицькому та Шевченківському районах.
скриншот з відео

скриншот з відео

Під час негоди у суботу, 22 червня, у Львові постраждали три житлових будинки. На їхній ремонт необхідно 2 млн гривень. Про це повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

«Для ремонту покрівель трьох житлових будинків, що у Галицькому та Шевченківському районах міста, необхідно буде виділяти кошти з резервного фонду. Йдеться про орієнтовно 2 млн грн. До слова, ці два райони постраждали від негоди найбільше. Головне, що не постраждали люди», -  наголосив Орест Тимчишин.

Після негоди комунальні служби проводили першочергові роботи для унеможливлювали протікання дахів, що були пошкоджені. Щоб у випадку повторних опадів не продовжувалося замокання.

Додамо, у місті був створений оперативний штаб з ліквідації наслідків буревію. Комунальні служби оперативно приступили до роботи та працювали у черговому режимі. У суботу на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) було прийнято рішення про виділення додаткових коштів на всі необхідні роботи.

Зокрема, у Львівській громаді було зафіксовано падіння понад 100 дерев. З них 55 лежали на дорогах, тротуарах, скверах – на територіях, які обслуговують комунальні служби райадміністрацій. Більшість із них були розкрижовані та забрані ще у суботу. 

Читайте також: Пошкоджені дахи та повалені дерева. Наслідки негоди у Львові

«Першочергово комунальні служби реагували та забирали ті дерева, які створювали перешкоди для руху транспорту чи пішоходів. Більшість із них була вивезена в той же день. Решта – вчора, роботи тривають і сьогодні. Бо крім дерев, падали і гілки, які не створювали суттєвих незручностей для транспорту чи людей. Загалом станом на зараз  вивезено 50 дерев, що впали біля доріг, тротуарів, у  скверах.

Також було падіння дерев на прибудинкових територіях та тих, які обслуговують управлінські компанії. В окремих випадках вони самостійно вирішували ці питання», - розповів Орест Тимчишин.

Загалом до вивезення розкрижованих дерев сьогодні залучено 18 одиниць техніки та 81 людину.

Над очищенням території міста працює майже 1,5 тис. людей та 37 вантажних машин для вивезення бруду та сміття. Також задіяно 5 вакуумних та 5 поливальних машин. Також проводять гідродинамічну промивку дощової каналізації.

За інформацією управління екології та природних ресурсів, зараз відомо, що у парках громади впало 20 дерев. Їх також розкрижовують, вивозять першочергово ті, що лежали біля пішохідних доріжок. Деревину передають комунальним підприємствам та установам міста, які використовуватимуть її для опалення своїх будівель.

Нагадаємо, через негоду на Львівщині було знеструмлено понад 400 населених пунктів. Найбільше з них – у Мостиській, Городоцькій, Яворівській, Жовківській громадах. 

________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!