У одному з парків Львова відновили столітній МАФ. Фото до та після ремонту

4558 0
МАФ продали на аукціоні у травні 2023 року.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Стрийському парку відновили один з кіосків, який зберігся з часів Східних торгів. Про це повідомили у спільноті Ne.Urban.

Цю сторічний МАФ продали на аукціоні ще у травні минулого року. Тоді переможець торгів запропонував 100 тис. грн в місяць за оренду 25 м². Окрім того, в умовах аукціону йшлось про неможливість змінити цільове призначення та приватизувати будівлю, а відновлення повинні були проводити за архівними документами. Роботи провело Replus Bureau. 

Натомість місячна оренда ротонди, право на яку продали на тому ж аукціоні, становить 165 тис. грн.  

Фото до ремонту

Фото після ремонту

Зазначимо, що ця споруда розташована на центральній алеї Стрийського парку та належать до спадщини щорічної міжнародної ярмарки «Східні Торги», яка відбувалась в 1920-1930х роках. 

Також додамо, що нещодавно у тому ж парку відновили ротонду, де облаштували заклад «П'яна вишня», що викликало дискусію серед львів'ян. Деталі щодо цього за посиланням.

Нагадаємо, що про продаж цього та сусіднього МАФу стало відомо ще у жовтні 2022 року. 

 

Фото: Ne.Urban

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!