В Україні хочуть підвищити тарифи на електрику та у Львові відновлять п’ять автобусних маршрутів. Підсумки доби

1176 0
Нині 13 травня та 810 доба героїчного спротиву агресії рф.
фото: zhitomir.info

фото: zhitomir.info

Акцент дня: День матері. Факти про свято. В Україні День матері вперше відзначили у 1929 році у Львові. Після цього традиція святкування поширилася у Тернопільській області та у Східній Галичині. Але у радянський період святкування заборонили. Офіційно відзначати День матері в Україні почали вже після здобуття Незалежності – 10 травня 1999 року був підписаний відповідний указ президента.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, на Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною і динамічно змінюється. Ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ, на даний час ворог має тактичний успіх. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів та не рахується із втратами.

Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону.

Читайте також: Сирський прокоментував ситуацію на фронті. Він наголосив, що військове керівництво знає про плани ворога і «гнучко реагує на всі його дії».

Та: У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання. Одна з них базуватиметься на мінімальній зарплаті, а інша – на квотах від тієї індустрії, у якій працює людина.

А також: Які професії мають найбільший попит у рекрутингових центрах. В Україні вже відкрито 20 центрів рекрутингу, а найбільший попит мають посади водіїв, механіків, операторів дронів.

Ключові події:

1. В Україні планують підвищити тарифи на електроенергію. «Ми зараз активно готуємося, активно розраховуємо в тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися в підготовці до наступного опалювального сезону. І очевидно, що незначне підвищення тарифу все-таки відбудеться. Просто зараз рішення ще не прийнято. Тривають дискусії, розрахунки, але скоріше за все це відбудеться», – заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Читайте також: Чотири земельні ділянки на Львівщині виставили на аукціон. Пропоновані ділянки розташовані на території Гніздичівської територіальної громади за межами населеного пункту Стрийського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва;

2. Хто і як може забрати ліки в аптеці за е-рецептом. Пояснення від НСЗУ. При необхідності їх можуть отримати рідні чи довірені особи за номером рецепту. Як зауважують у Національній службі здоров’я України, для цього в аптеці потрібно повідомити фармацевту 16-значний номер рецепта. А далі обрати із запропонованих фармацевтом ліків саме ті, які потрібні.

Читайте також: Військові у Львові можуть отримати безкоштовні послуги. Перелік;

3. У Львові відновлять роботу п’ять автобусних маршрутів. До кінця травня у Львові відновлять курсування автобуси №57, №12, №45, №30, №48.

Читайте також: До Львова курсуватиме модернізований електропоїзд. Вагони будуть більш доступними для маломобільних людей.

Та: У Львові замінили понад 150 світлофорів. Зокрема, старі лампові на нові світлодіодні;

4. Нині у Львові розпочнуть гідравлічні випробування. Де не буде гарячої води. Її подачу планують відновити з 18 червня.

Читайте також: Від нині парки Львова оброблятимуть від кліщів: Графік. Мешканців закликають утриматися від їх відвідування у цей період;

5. На півмарафоні у Львові зібрали 2 мільйони гривень на реабілітацію поранених. Серед учасників були військовослужбовці ЗСУ і ветерани, які отримали тяжкі поранення на війні, рятувальники, волонтери, лікарі та люди, які проходять реабілітацію.

Читайте також: Які виставки варто відвідати у Львові.

На цю ж тему: У Львові відкрили виставки вишиванок. Експозиція триватиме до 26 травня. Вхід вільний.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!