Як виглядатиме відновлений музей Шухевича та дефіцит електрики може вплинути на рух потягів. Підсумки доби

428 0
Нині, 1 липня, та 859 доба героїчного спротиву агресії рф.
Візуалізація

Візуалізація

Акцент дня: Як виглядатиме відновлений музей Шухевича. Фото. У конкурсі перемогла команда Андрія Лесюка, яка є автором Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові. «Враховано побажання родини Шухевичів. Будівля збереже свій історичний вигляд. А новий простір біля озера та пам’ятника буде наповнений освітніми, культурними та меморіальними елементами», – розповів мер Львова Андрій Садовий.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 124 бойових зіткнення. Найгарячішим напрямком залишається  Покровський, тут ворог 39 разів атакував позиції українських захисників.

Протягом червня авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали ударів по понад 330 районах зосередження ворога, 25 – по пунктах управління, 62 – по засобах протиповітряної оборони, 5 – по базах та складах паливно-мастильних матеріалів та 20 – по складах боєприпасів.

Загалом, у червні втрати ворога склали: 33 713 військових, 352 танки, 589 ББМ, 1 393 артсистем, 22 одиниці РСЗВ, 58 засобів ППО, три літаки, 997 БпЛА, 1 758 автомобільної та 284 одиниць спецтехніки.

Читайте також: Зеленський про втрати: «один українець на шість росіян». Йдеться про Харківський і Покровський напрямок, де раніше це співвідношення становило 1 до 4.

Та: СБУ показала кадри спецоперації зі звільнення Зміїного. Відео. Спецоперація складалась з декількох етапів та мала стратегічне значення, оскільки відтоді розпочалося поступове витіснення ворога з Чорного моря.

Ключові події:

1. Зеленський назвав єдину модель перемовин з росією. «Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з росією, а з ООН та Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім відповідну угоду підписувати з рф. І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина».

Читайте також: Хто з чоловіків зможе виїхати за кордон у липні та які документи потрібні. Зокрема, при плануванні виїзду з України більшість чоловіків мають попередньо уточнити свої дані у ТЦК та СП і внести інформацію про отримання відстрочки у свій військово-обліковий документ.

Та: Мобілізація жінок з 1 липня. Кого можуть оштрафувати. Жінки-медики зобов’язані стати на облік;

2. Хто з українців може отримати надбавки до пенсії. Відповідно до чинного пенсійного законодавства в Україні вікові надбавки до пенсії призначаються особам, які досягли 70 років. Розмір такої доплати залежить від віку пенсіонера та збільшується кожні п’ять років.

Читайте також: Дефіцит електрики може вплинути на рух потягів восени та взимку. Наразі «Укрзалізниця» як один з найбільших споживачів електричної енергії в Україні відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби товариства для забезпечення перевізного процесу та поточної господарської діяльності.

Та: Львівська митниця зафіксувала порушення на 115 мільйонів гривень. Митники склали 660 протоколів;

3. Нині у Львові тестуватимуть безкоштовну пересадку у транспорті. Хто зможе скористатись. Спочатку її запустять для студентів, які мають пільгові ЛеоКартки.

Читайте також: В «Дії» тестують нові функції: автоматичні свідоцтва про народження, шлюб та розлучення. До бета-тесту можуть долучитися громадяни України віком 14+, які мають верифікований податковий номер.

Та: «Львівводоканал» шукає працівників на роботу. Які є вакансії. Комунальне підприємство пропонує офіційне працевлаштування, бронювання від мобілізації та соціальний пакет;

4. У Львові проведуть безоплатні консультації для пацієнтів з ранами та рубцями: як записатись. Запис на консультації триває до 3 липня включно.

Читайте також: Як отримати «Пакунок малюка». Покрокова інструкція. Отримати таку допомогу можуть українці, іноземці, які постійно або тимчасово проживають на території України, та біженці.

Та: У Львові зустріли фінів, які подолали 1561 км та зібрали кошти для України. Йдучи, біжучи та плаваючи, вони зібрали понад 180 000 євро на «швидкі» та медичне обладнання;

5. Топ-5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа. В «Укргідрометцентрі» прогнозують, що у липні та серпні температура повітря буде значно вищою за норму.

Читайте також: У Львові нині прогнозують погіршення погодних умов. Очікують пориви вітру, грозу та град.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!