15% чоловіків оновили свої дані після нового закону про мобілізацію

751 0
Йдеться про кількість чоловіків у понад 1,4 млн.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Понад 1 млн 412 тис. військовозобов'язаних, призовників і резервістів оновили свої дані через застосунок «Резерву+». Про це у ефірі телемарафону повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. 

«Цифра, яка зараз є актуальною по «Резерву+» це 1 млн 412 тисяч. Ці люди віддали перевагу цифровому сервісу, застосунку, який є новий. Скачали його значно більше людей. Ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але трохи пізніше. На цей момент близько 15% уточнили свої дані (через додаток, в ТЦК чи ЦНАП - ред.). Є ще можливість у великої кількості людей продовжувати уточнювати свої дані і виконати норму закону», – йдеться у повідомленні. 

Окрім того, речник Міноборони додав, серед тих, хто оновив дані, понад 18 тисяч українців, які проживають за кордоном. Йдеться про людей у Польщі, Чехії, Німеччині, Канаді та США.

Нагадаємо, до 16 липня усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку «Резерв+» від Міноборони. Дані мають оновити й військовозобов'язані жінки. Журналістка Tvoemisto.tv, відвідавши львівські ТЦК і ЦНАП, розповідає, чи запрацювала електронна черга та що кажуть призовники.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!