Київ

Деякі школи на Київщині не підуть на канікули до середини червня

571 0
У більшості шкіл Київщини навчання закінчиться до 31 травня

У більшості шкіл Київщини останній дзвоник пролунає до 31 травня. Однак у деяких навчальний рік затягнеться до середини червня. Про це повідомила заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко.

За її словами, у школах 66 громад області навчання закінчиться до 31 травня.

Для окремих освітніх закладів решти громад останній дзвоник прозвучить до 7 та 14 червня. Термін навчання в них продовжили через триваліші зимові канікули.

КОДА рекомендує школам не проводити гучних масових заходів з нагоди завершення навчального року та випускних вечорів.

«Потрібно зважати, в першу чергу, на вимоги безпеки, місткість укриттів у закладах освіти. Багато шкіл приймають рішення про проведення замість святкувань благодійних акцій, ярмарків на підтримку Збройних Сил України», – зазначила Осипенко.

Загалом цього навчального року на Київщині функціонувало 620 шкіл, 97% з яких працювали в очному та змішаному форматах.

Цьогоріч в області 9 клас закінчують 22,9 тисячі учнів. Прогнозують, що у 10 класі продовжать навчання 13 тисяч із них. Випускників 11 класу цьогоріч 11,3 тисячі.

У новому навчальному році на Київщині планують відкрити 990 перших класів, в яких навчатимуться понад 20,6 тисячі першокласників.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!