Львів'ян закликають не приносити на кладовища штучні квіти

634 0
Пластик розкладається сотні років, а під палючим сонцем виділяє отруту в атмосферу та шкодить здоров’ю людей.
фото умовне

фото умовне

У Львові прибирають цвинтарі до Великодніх свят. На всіх кладовищах чистять територію від самосівів, вивозять сміття, за потреби, формують крони дерев, фарбують огородження. Натомість родичів померлих закликають також дбати про чистоту як могил своїх рідних так і кладовища загалом: просять приносити на могили замість штучних квітів - живі, замість пластикових вінків - вінки з сухоцвітів, замість штучної трави - стелити газонну траву. Про це повідомили у ЛМР.

Зокрема, працівники ЛКП “Муніципальна обрядова служба” провели санітарну очистку діючих кладовищ у Львові. Ліквідували сміттєзвалища на Голосківському кладовищі, на кладовищі у Дублянах. З цих кладовищ було вивезено 14 машин сміття, найбільшу частину якого склали пластикові квіти, вінки, лампадки, пакети та інша ритуальна атрибутика з пластику. Також провели очистку занедбаних могил і очистку від самосіву на кладовищі у с. Лисиничі.

Читайте також: Як парафія на Львівщині відмовилась від штучних квітів

Загалом відповідні роботи відбуваються на всіх кладовищах Львівської громади. Здійснюється обкошування доріг та доріжок між полями поховань, проводиться кронування дерев та видалення самосіву. До прибирання території цвинтарів долучаються також і активні мешканці громади.

«Зі свого боку закликаємо відвідувачів цвитнарів дбати про чистоту місць поховань близьких та про екологію. Зокрема, приносити на могили замість штучних квітів - живі, замість пластикових вінків - вінки з сухоцвітів, замість штучної трави - стелити газонну траву. Адже пластик розкладається сотні років, а на відкритих територіях під палючим сонцем виділяє отруту в атмосферу та шкодить здоров’ю людей», - наголошують у ЛКП “Муніципальна обрядова служба”.

Нагадаємо, до Великодніх свят у Львові збільшать кількість громадського транспорту, який курсує до міських цвинтарів. 
___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!