Київ

На проспекті Повітряних Сил в Києві облаштовують інклюзивний перехід

476 0
На переході встановлюють нові світлофори із звуковим сповіщенням та понижують бордюри
фото: КМДА

фото: КМДА

На перехресті просп. Повітряних Сил і вул. Стадіонної розпочалися роботи з будівництва світлофорного об’єкта з  урахуванням принципів безбар’єрності. Про це повідомляє КП «Центр організації дорожнього руху».

Зокрема, планується встановити 6 транспортних світлофорів (4 – на просп. Повітряних Сил і 2 – на вул. Стадіонній) та 8 пішохідних, а також 4 детектори руху автотранспорту.

Для зручності людей з порушеннями зору на пішохідному переході встановлять 8 пристроїв звукового сповіщення та 8 тактильних кнопок виклику зеленого світла з подовженою дією. Для комфорту маломобільних груп населення на об’єкті понизять бордюри.

Після встановлення та підключення світлофорів до електромережі будуть замінені дорожні знаки, згідно з новою схемою організації дорожнього руху.

Наразі проводяться підготовчі роботи для влаштування трубного переходу методом направленого горизонтального буріння для прокладення комунікацій. Цей метод дозволяє зберегти дорожнє покриття та не перекривати рух транспорту.

Нагадаємо, що нещодавно почалося будівництво нового світлофорного об’єкта на вул. Героїв Космосу, 8/11 у Святошинському районі. Тут встановлять 16 транспортних і 8 пішохідних світлофорів, 8 пристроїв звукового сповіщення, 6 детекторів руху автотранспорту, тактильну плитку, а також понизять бордюри.

Загалом у 2024 році на вулично-дорожній мережі столиці планують побудувати 9 і реконструювати 4 світлофорних об’єкти з дотриманням принципів безбар’єрності. На 40 світлофорних об’єктах встановлять пристрої звукового супроводу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!