Найближчі 6-8 тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде складна - Yasno

823 0
Впроваджуються нові зміни в розподілі електроенергії, які повинні забезпечити ефективну роботу системи.
Умовне фото

Умовне фото

Україна зіткнулася з критичною нестачею внутрішньої генерації електроенергії через дії росії. Імпорт електроенергії, навіть на максимальному рівні, не вирішує цієї проблеми. Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

«Країна залежить від сонячної та вітрової генерації, що призводить до суттєвих коливань упродовж одного дня. Наразі на атомних станціях проводяться ремонтні (профілактичні) роботи, через що деякі блоки не працюють. Це є значним фактором нестачі електроенергії», – зазначив Сергій Коваленко.

За його словами, протягом найближчих 6-8 тижнів очікується складна ситуація з дефіцитом електроенергії через зростання споживання та вищезгадані проблеми з генерацією.

«Вже кілька тижнів працює нова логіка розподілу електроенергії між регіонами України, яка виключає фактор критичної інфраструктури та інші. Впроваджуються нові зміни, які повинні забезпечити ефективну роботу системи», – вказав гендиректор Yasno.

Читайте також: «Мусимо пристосуватися до графіків відключень світла»

Нагадаємо, що російські окупанти систематично атакують енергетичну інфраструктуру України, через що запроваджене погодинне знеструмлення. Чи можливий повний блекаут, що чекає на українців взимку, як підготуватися бізнесу, що має зробити кожен українець, а що держава, Tvoemisto.tv розповів генеральний директор YASNO Сергій Коваленко у інтерв'ю.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!