У Львові розпочали будівництво нової школи з дитсадком

2488 0
Йдеться про зведення закладів на Під Голоско.
фото: любомир зубач

фото: любомир зубач

У Львові почали будівництво школи на Під Голоско. Це вже третій навчальний заклад, який будують зусиллями соціально відповідального бізнесу. По завершенні будівництва школа буде комунальною. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Наразі розпочалися перші підготовчі роботи: будівельники переносять комунікації, готують територію. За інформацією чиновника, ландшафт ділянки дуже нестандартний, а отже, не простий для будівництва. Тож архітектори допрацьовують останні технічні моменти.

Аби вибрати проєкт майбутньої школи, місто організувало Всеукраїнський архітектурний конкурс. На ньому перемогла робота Guess Line Architects

Читайте також: Школу-довгобуд на Львівщині планують продати за 594 тис. грн

За словами Любомира Зубача, окрім школи, також будуватимуть і невеличкий дитсадок. Усе за кошти інвестора «Резідент девелопмент». Ці освітні заклади будуть комунальними, а не приватними. 

Школа вмістить 450 учнів, а дитячий садок буде на 70 місць.

«Загалом цей кейс є показовим. І для всіх соціально відповідальних будівельних компаній – чудовий приклад для наслідування. Адже зведення багатоквартирного житла повинно відбуватися паралельно з розвитком соціальної інфраструктури – прокладенням доріг, будівництвом шкіл, садків, амбулаторій. І, схоже, Львів по троху задає правильний тренд у цьому. Навіть у час війни, що особливо відповідально», – наголосив Любомир Зубач.

Нагадаємо, на Левандівці на вулиці Рудненській, 8 розпочали зведення початкової школи з дитячим садком. Її за свій кошт будує компанія «Ріел», і згодом передасть заклад у власність громади міста. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!