Від Сихова до Нового Львова облаштують смуги для велосипедистів

1106 0
Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

Між мікрорайонами Сихів та Новий Львові облаштують смуги руху для велосипедистів. Їх Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Цьогоріч смуги руху для велосипедистів з’являться на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса. Щодо перших трьох вулиць, то проєктна організація завершує роботу над проєктами. А рішення щодо велосмуги на вул. Стуса затвердили на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху цього тижня. Довжина велосмуги складатиме орієнтовно 450 метрів. Її облаштують  на «безтрамвайній» ділянці – від пр. Червоної Калини до Нового Львова.

Читайте також: На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

«Велосмуга буде облаштована тільки в одну сторону – на підйом. В протилежну сторону велосипедисти їхатимуть по проїзній частині, рух автотранспорту тут не є інтенсивний, тому спільно з велоспільнотою було визначено, що виокремлювати смугу для них недоцільно», – пояснив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Крім того, облаштування вулосмуги на вулиці Козельницькій планують розглянути повторно на найближчому засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Читайте також: Багато коштів «з'їдає» транспорт. На що піде бюджет Львова

Нагадаємо, що за кошти бюджету розвитку Львова цього року планують продовжити ремонти та реконструкції вулиць, збудувати велодоріжки та тротуари. Для департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури ЛМР виділили 159 942 127,00 грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!