Як позбутися черг у львівських ТЦК та чим особлива конференція з відновлення України в Берліні. Підсумки доби

711 0
Нині 15 червня та 838 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Акцент дня: Як позбутися черг у львівських ТЦК. Версії працівників та відвідувачів. За оновленим законом про мобілізацію кожен військовозобов’язаний віком від 18 до 60 років повинен оновити свої облікові дані до 16 липня 2024 року, інакше отримає штраф. Однак виявилося, що зробити це не так просто: вже майже місяць під львівськими РТЦК вишиковуються черги, бо навіть за третім разом не вдається це зробити. Журналістка Tvoemisto.tv поспілкувалась із працівниками львівського РТЦК і СП та відвідувачами центрів, щоб з’ясувати, що можна було б змінити.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 81 бойове зіткнення, з них 29 та 20 на Покровському та Курахівському напрямках. Не зважаючи на інтенсивний ворожий натиск, ЗСУ дають ворогу жорстку відсіч. Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 15 районів зосередження особового складу, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт противника.

Читайте також: У Львові батькам полеглих та зниклих безвісти захисників місто виплатить допомогу. Отримати її можна, подавши пакет документів до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій або до районного відділу соціального захисту міста Львова. Їх приймають до 1 липня 2024.

Ключові події:

1. Чим особлива конференція з відновлення України в Берліні. 11-12 червня у Німеччині відбулася Конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference), яку провели з метою підтримки відбудови країни після руйнувань, спричинених російською агресією. Така конференція пройшла вже втретє, і тепер, вважає член правління ГО «Агенція відновлення та розвитку» Тарас Бик, вона пройшла еволюцію, стала більш практичною та реагує на актуальні виклики. Далі – він пояснює, які висновки можна зробити після URC для якомога швидшого і якіснішого відновлення.

Читайте також: На Львівщині відзначили 133-тю річницю з дня народження Євгена Коновальця. У селі Зашків відбулись урочисті заходи;

2. Проросійську організацію Медведчука зі Львівщини, яка готувала держпереворот, заборонили. Йдеться про організацію «Соборне козацтво «Львівський округ», яка, згідно з аналітичною платформою YouControl, зареєстрована у Новояворівську, а її керівником є Борис Королевич.

Читайте також: Поліції дозволили збудувати у Львові житло. Зокрема, для сімей співробітників поліції та учасників бойових дій;

3. У Львові скаржаться на покинуті авто на вулицях міста. Чи можливо їх забрати станом на зараз. В інспекторів з паркування відсутні юридичні підстави для евакуації таких транспортних засобів.

Читайте також: У Львові відновили автобусний маршрут, який не курсував тривалий час. Схема руху та графік. Цим маршрутом мешканці матимуть змогу дістатися до львівського онкоцентру.

Та: Понад 80% пасажирів львівського громадського транспорту користуються безготівковою оплатою. Цього тижня минуло пів року, як у Львові впровадили цю форму оплати;

4. На Львівщині виявили підроблену Дрогобицьку сіль. Як відрізнити від справжньої. «Ця сіль продається в упаковці, схожій на нашу продукцію «Дрогобицька сіль йодована», але на ній відсутня дата виробництва. Такий товар є підробкою і може становити загрозу для здоров’я».

Читайте також: У Львівському медуніверситеті відкрили нові спеціальності. Міносвіти видало ЛНМУ відповідні ліцензії;

5. Де дивитися перший футбольний матч України на Євро-2024. Вже 17 червня наша збірна гратиме з Румунією.

Читайте також: Скільки ботанічних пам’яток природи є у Львові та у яких районах найбільше. Найбільша кількість великовікових дерев росте у Галицькому та Франківському районах – 12 та 11 відповідно. Серед деревних порід переважають магнолія та дуб.

Погода: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків. 15 червня не прогнозують істотних опадів. Удень 19 – 24° тепла. 16 червня в другій половині дня короткочасні дощі, грози. Уночі 8 – 13°, вдень 23 – 28° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!