«Якщо люди спілкуються в робочих чатах російською – ми їх звільняємо», – Клопотенко

1328 0
Заборона не стосується спілкування між колегами поза роботою, але використання російської мови у робочих чатах є неприпустимою.
Фото: Твоє місто/Євген Клопотенко

Фото: Твоє місто/Євген Клопотенко

Кулінар, ресторатор, громадський активіст, Євген Клопотенко в інтерв’ю Tvoemisto.tv повідомив, що його компанія в галузі ресторанного бізнесу встановила правила щодо спілкування у робочих чатах – працівники повинні спілкуватися виключно українською мовою. Якщо ж вони пишуть російською – їх звільняють.

«У нас є робочі групи, де, наприклад, 200 людей із нашої компанії та з ресторанної компанії. І якщо хтось написав іншою мовою, ми робимо попередження, що в нас є правила, що ми в групах спілкуємося лише українською. Спілкуватися російською між собою, звичайно, ніхто заборонити не може, але мовою спілкування в нашій компанії є українська. Ти можеш вдома спілкуватися, ще десь як хочеш. Звісно, на роботі є люди, які спілкуються російською, багато хто російсько-українською, це такі процеси. Ми намагаємося вимагати якнайбільше, але ми за це нічого не робимо. Однак якщо в групах люди пишуть «я буду писати тією мовою, якою хочу», то ми їх звільняємо», – зазначив він.

Як кухня впливає на ідентичність, чи можна через шлунок повернути українців до української кухні, що найбільше полюбляла їсти Леся Українка, якими трьома стравами Україна може здивувати світ та чому це не вареники і сало читайте у нашому інтерв'ю із Євгеном Клопотенком за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!