Графіки погодинних відключень на Львівщині та Львівська міськрада хоче позичити 842 млн грн. Підсумки доби

5158 0
Нині 16 травня та 813 доба героїчного спротиву агресії рф.
фото умовне

фото умовне

Акцент дня: У Львові та області знову запровадили аварійні відключення, а вночі будуть погодинні. Причина: дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів.

На цю ж тему: Коли не буде світла. Графіки погодинних відключень на Львівщині.

Читайте також: Що таке аварійні відключення світла і чому їх застосовують. Різниця між аварійними та погодинними відключеннями в тому, що погодинні плануються заздалегідь, і енергокомпанії мають змогу повідомити про них споживачів раніше, на відміну від аварійних відключень. Аварійні відключення не мають графіку.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, відбулося 140 бойових зіткнень, з них 22 та 20 на Времівському та Куп’янському напрямках. Суттєвих змін в обстановці, змін у стані та положенні наших військ не відбулось. Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні просування противника в глибину нашої країни, зриві виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою, Луганською та частиною Харківської областей. Українські війська виконують оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську.

Читайте також: Що відбувається на Харківському напрямку та чому це можна назвати «розвідкою боєм». Останні декілька днів поширюється багато інформації про наступ росіян на півночі України, на Харківському напрямку. Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко пояснює, яка там ситуація, яку мету мають росіяни на цьому напрямку та чи зможуть вони вийти на адміністративні кордони Харкова.

«Це не та військова операція, яка кардинально змінить ситуацію, чи приведе їх до значних успіхів. Наразі це класична військова операція локального типу. Її завдання зовсім інші, ніж ті, які озвучують окупанти, намагаючись зробити її масштабною.»

Тема дня: Львівський мер, який мав 24 дитини, або Історія відомої родини. Львівська екскурсоводка Олександра Дябіна розповідає про середньовічну львівську сім’ю, що дала початок величезній династії.

Читайте також: Коли можна піднятися на львівську Ратушу та що для цього потрібно. Вартість підйому на оглядовий майданчик: 50 грн – дорослий квиток, 20 грн – дитячий.

Та: Заповідник на Львівщині можна буде відвідати безкоштовно. Що для цього потрібно. Йдеться про «Древній Звенигород».

Ключові події:

1. В Києві викрили медведчуківських пропагандистів. Над «проєктом» працювала агентурна група, яка займалася інформаційними диверсіями проти України.

Читайте також: До суду направили 4 кримінальні справи на 67 млн гривень збитків у «Київводоканалі». Ще у 5 п’яти провадженнях розслідування триває.

Та: На Винниківській тютюновій фабриці проводили обшуки. Причина – виробництво товарів з підробленими акцизними марками;

2. Львівська міськрада хоче позичити 842 млн грн. Найбільше з них – на сміттєпереробний. Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що для цього міська рада скерувала запити на українські державні банки. Найкраща пропозиція із запропонованих – відсоткова ставка у розмірі 16,8% грн річних. Проте деталі ще будуть узгоджувати, адже рішення потребує максимальної підтримки депутатів.

Читайте також: Для Львівської інфекційної лікарні обрали керівника на п’ять років. За кандидатуру Сергія Федоренка комісія проголосувала одноголосно;

3. У Київському метрополітені назвали нові терміни будівництва метро на Виноградар. Термін проведення і закінчення робіт – до 30 місяців.

На цю ж тему: Розкрадене і затоплене. В мережі з’явились фото з недобудови метро на Виноградар. Роботи з консервації недобудови не були проведені, а обладнання залишили на милість крадіїв і вандалів.

Читайте також: На Львівщині збудували тютюнову фабрику Philip Morris. Реалізація усього проєкту зайняла менше року. За планом на новому виробництві працюватиме п’ять виробничих ліній;

4. У Львові з третього разу дозволили добудувати готель на території спадщини ЮНЕСКО. «Об’єкт, який виступає, фактично планують забрати і зробити приміщення, яке буде йти по фронту сусіднього суміжного з об’єктом готелю», – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: В історичній частині Львова хочуть звести будинок із підземним паркінгом. Цей будинок має завершити вистрій вулиці Харківської.

Та: На Сихові хочуть збудувати нову 9-поверхівку. Там облаштують дворівневий підземний паркінг на 111 машиномісць;

5. Суд скасував статус пам’ятки архітектури для комплексу пивоварні Шульца. Фонд національного добробуту Криму заявляє, що охоронний статус пивоварні суттєво обмежує його права власника об’єкта. Співзасновником фонду є міністр оборони Рустем Умєров.

Читайте також: Клопотенко збирає громадське обговорення інвестпроєкту розвитку Житнього ринку. Для обговорення шеф-кухар збирає представників місцевої влади, адміністрації ринку, бізнесу, а також активістів, урбаністів та жителів Подолу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!