За підписання контракту на військову службу в Україні передбачили нові пільги

848 0
Йдеться про зміни, які передбачені новим Законом України, який набрав чинності 4 травня.
Умовне фото

Умовне фото

З 18 травня в Україні набув чинності Закон «Щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку». Згідно з ним, при підписанні першого контракту на військову службу для військовозобов’язаних передбачені одноразові сертифікати на придбання авто, відстрочки при мобілізації для вирішення нагальних питань та інше. 

Як розповів Tvoemisto.tv адвокат Ярослав Жукровський, коли військовозобов’язаний приходить до ТЦК та СП з бажанням мобілізуватися, то має можливість отримати термін в один чи два місяці, аби залагодити важливі робочі та інші нагальні проблеми. 

Також при підписанні контракту держава надає таким особам сертифікат на придбання автомобіля. Його розмір становить 150 тис. грн. Проте ним можна скористатися протягом 3 місяців з моменту підписання контракту. Видають його лише тим військовозобов’язаним, які погодились на військову службу з 4 травня. 

Окрім того, новий закон передбачає скасування усіх штрафних санкцій та пені військовослужбовця перед банками, фізичним особам та мікрофінансовими установами. Проте виключенням з цього є кредити на житло та авто. Йдеться про скасування та подальший приріст додаткових відсоткових нарахувань. 

Якщо ж військовозобов’язаний укладає перший контракт, то він має право на покриття 50% першого внеску на кредит на житло, а також виплати по кредиту за перший рік на 100 тис. грн.

Нагадаємо, що з 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію №10449. Tvoemisto.tv пояснило, які основні зміни він несе, яким чином відбуватиметься призов в Україні та які штрафи передбачені за ухилення від мобілізації.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!