Зеленський зробив заяву про мобілізацію в Україні

4465 0
Питання щодо мобілізації є в українському суспільстві. Якщо громадяни хочуть зберегти свою державу, то треба її відстояти.
ФОТО: ОП

ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський, коментуючи зростання мобілізації та реакцію суспільства, наголосив, що збереження України вимагає її захисту. Про це він заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

«Щодо мобілізації, я дивлюсь на це тверезо. Мобілізація триває з першого дня війни, і я розумію, що це питання актуальне для суспільства. Війна йде не перший день, але якщо ми хочемо зберегти державу, то треба її відстояти», – сказав Зеленський.

Читайте також: «Без запису не приходьте». Як оновити дані у Львівському ТЦК

Президент також зазначив, що для європейських країн важливо, щоб проросійські гасла не поширювались у демократичній Європі.

Зеленський вважає проведення Конференції з відновлення України в Берліні значним успіхом, з огляду на те, що росія намагається зірвати саміт миру в Швейцарії, організовуючи власний захід щодо війни в Україні.

Читайте також: Бронювання від мобілізації планують запустити в «Дії

Зазначимо, до 16 липня усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку «Резерв+» від Міноборони. Дані мають оновити й військовозобов'язані жінки.

Чи запрацювала електронна черга у львівському ТЦК та що кажуть призовники читайте у нашому матеріалі.
 
____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!