Чим шкідливий цукор та кому краще обмежити його споживання

489 0
Підшлункова залоза не пристосована до перетравлення великої кількості цукру.
фото умовне

фото умовне

Ожиріння є одним із домінантів розвитку цукрового діабету ІІ типу. Саме тому цукор у невеликих кількостях варто вживати лише спортсменам чи людям, які багато рухаються, бо в процесі роботи м’язів при фізичному навантаженні цукор спалюється. А ось дітям і людям старшого віку його вживання варто обмежити. Про це повідомила лікарка-ендокринологиня вищої категорії, наукова консультантка медичної лабораторії «Діла» Богдана Мурашова під час медичної програми «Консиліум», яку запустило Tvoemisto.tv.

«Солодощі є ворогами людства. Сотні років тому люди споживали менше цукру, віддаючи перевагу фруктам. Цукор з’явився у другій половині ХІХ століття. Цікаво те, що він у 1,7 раза солодший за фруктозу, а підшлункова залоза не пристосована до перетравлення такої кількості цукру. Тому краще від нього відмовитися», – зазначила лікарка. 

Вона додала, що краще не давати солодощі дітям, поки вони не почали бігати. 

«Поки дитина сидить, вона може їсти свіже яблуко. А коли почне ходити, бігати, тоді й можна дати цукерку. Те саме стосується людей старшого віку: якщо бабуся чи дідусь активні, часто гуляють, плавають, працюють на городі, то їм можна взяти цукерку. А ті, яким важко ходити, які провадять малорухливий спосіб життя, мусять пити чай і каву без цукру», – підкреслила Богдана Мурашова. 

Детальніше про те, як гормони впливають на організм, що спричиняє цукровий діабет та ожиріння, якими є українські й світові тенденції та прогнози, а також, як розпізнати ендокринологічні захворювання та до якого лікаря варто звернутися першочергово, читайте у матеріалі за посиланням

Нагадаємо, що команда медіа-хабу «Твоє Місто» запустила телевізійне ток-шоу «Консиліум», у межах кожного випуску ми обговорюємо актуальні питання охорони здоров'я, інновації у медицині задля того, щоб ми, українці, залишались здоровими. Основна мета проєкту – вироблення медичної культури: вчасного діагностування та при потребі – лікування, адже щоб бути сильними, ми повинні бути здоровими. Партнерами випуску «Ендокринологія» є мережа медичних лабораторій ДІЛА.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!