Нічна повітряна тривога на Львівщині та чи працюватиме Львівський ювелірний завод. Підсумки доби

11652 0
Нині 7 червня та 835 доба героїчного спротиву агресії рф.
ФОТО: LVIV.WEB2UA.COM

ФОТО: LVIV.WEB2UA.COM

Акцент дня: Нові власники ювелірного заводу у Львові продають обладнання. Чи працюватиме він далі. У відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv керівництво Львівського ювелірного заводу заявило, що наразі завод перебуває в критичному стані. «Це обумовлює неможливість подальшої роботи заводу в наявному форматі. Тому інвестори прийняли рішення щодо переформатування діяльності заводу», – повідомила директорка заводу Богдана Пшеничняк. Щодо продажів обладнання та майна, керівництво стверджує, що це роблять для погашення боргів ЛЮЗу.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині оголошували повітряну тривогу. Сигнал небезпеки пролунав о 03:24, відбій – о 04:55. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, була загроза ударних безпілотників, які рухалися курсом на Львів та Івано-Франківськ. Згодом у повітряний простір Львівщини зайшли ракети, потім – вони змінили напрямок руху на Рівненщину.

За даними моніторингових каналів, вибухи пролунали на Хмельниччині. У Повітряних силах ЗСУ попереджали про ракетну атаку. Мешканців Старокостянтинова просили перебувати в укритті. Також внаслідок повітряної атаки у ніч на п’ятницю сталася пожежа на одному з промислових обʼєктів в Київській області, повідомляє ОВА.

За даними Генштабу, за добу відбулося 73 бойових зіткнення, найбільшу активність ворог проявив на Покровському напрямку – 28 разів намагався вклинитися в нашу оборону.

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдано уражень по чотирьох районах зосередження особового складу, одному – скупченню озброєння та військової техніки, засобу ППО та РЛС окупантів.

Читайте також: У Раді повідомили, скількох людей можуть мобілізувати цього року. Потреба в особовому складі для української армії становить 100-110 тисяч людей.

Та: Сергій Жадан приєднався до лав ЗСУ. Він долучився до 13-бригади Національної гвардії України «Хартія».

Тема дня: Чи спрацює саміт миру щодо України. Інтерв’ю з послом Швейцарії. 15-16 червня цього року в Швейцарії відбудеться велика конференція щодо майбутнього миру для України. За останніми даними Офісу президента, участь у Саміті миру підтвердили 107 країн і міжнародних організацій. Водночас на саміті не буде Китаю, а в росії, яку не запросили, заявляли, що переговори про мир в Україні не матимуть сенсу без їх участі. Tvoemisto.tv ще наприкінці квітня цього року поспілкувалося з послом Швейцарії в Україні та Молдові Феліксом Бауманном, який розповів нам більше про саміт, відновлення України та допомогу Швейцарії.

Ключові події:

1. Уперше ІТ-галузь не показала росту, або Чи потрібне економічне бронювання. Верховна Рада розглядає можливість надання військовозобов’язаним броні від мобілізації за умови щомісячної сплати певної суми податків до бюджету. Поки що жодного рішення не ухвалено. СЕО Львівського IT Кластера Степан Веселовський розповідає про існуючий механізм, кількість заброньованих айтівців та суму, що може надійти до державного бюджету.

Читайте також: В Україні планують перенавчити жінок на ті професії, де бракує фахівців через мобілізацію. Українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили.

Та: На Львівщині завершують посівну. З якими труднощами зіткнулись аграрії. Найбільше у регіоні вирощують пшеницю, кукурудзу, сою та ріпак. Також збільшують посівні площі під соняшник;

2. В Голоско у Львові планують збудувати новий житловий квартал. Дачні ділянки, які перебувають у приватній власності, було об’єднано в кілька ділянок призначених для будівництва багатоквартирного житла, а також закладів освіти.

Читайте також: У Львові біля «Південного» хочуть збудувати екокластер: там будуть дві квартири й офіси. Як пояснив розробник проєкту, стіни будівлі зведуть з костробетона. Це екологічна технологія, де кострицю змішують з вапном.

Та: Реконструкція Шулявського шляхопроводу. Підрядник має повернути Києву 1 млрд грн. Роботи з реконструкції транспортної розв’язки досі не закінчені;

3. Землі енергетики вартістю понад 1,4 млрд грн повернули громаді Львівщини. Товариство, яке взяло в оренду землі, протягом року не сплачувало орендну плату.

Читайте також: З Києва до Львова призначили додатковий швидкісний потяг. Електропотяг відправлятиметься з Києва по середах, пʼятницях та неділях.

На цю ж тему: На Львівщині курсуватиме модернізований електропоїзд. Його адаптували для потреб маломобільних груп пасажирів.

Та: У Львові відбудуться зміни в русі громадського транспорту. У неділю, 9 червня, з 8:30 до 14:00 тролейбуси №33 курсуватимуть за скороченим маршрутом.

Також на одній з вулиць Львова тимчасово обмежать рух транспорту;

4. Цукровий діабет вдало маскується. Не всі знають, що хворіють. Цукровий діабет та ожиріння стали хворобами цивілізації. Діабет не болить і часто маскується під інші хвороби, що може призвести до незворотних наслідків. Учасники ще однієї медичної програми «Консиліум», яку запустило Tvoemisto.tv, поговорили про те, як гормони впливають на організм, що спричиняє цукровий діабет та ожиріння, якими є українські й світові тенденції та прогнози, а також, як розпізнати ендокринологічні захворювання та до якого лікаря варто звернутися першочергово.

Читайте також: Студентську поліклініку у Львові планують приєднати до другого ТМО. Що це змінить. Це хочуть зробити тому, що наразі заклад є фінансово нестабільним;

5. Цьогоріч в ПЦУ та УГКЦ не буде Петрівського посту. Через перехід на новий календар.

Читайте також: На площі Ринок закривають популярний заклад «Правда». У червні там відкриють міське кафе «Гомін».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!