Україна

Держлікслужба планує заборонити бронювання ліків на сайтах

734 0
Йдеться про заборону онлайн-сервісу з пошуку ліків і товарів для здоров’я Tabletki.ua.
Умовне фото

Умовне фото

У квітні цьогоріч Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками опублікувала проєкт постанови, у якому пропонують зміни до правил електронної торгівлі ліками. Петиція на сайті Кабміну проти цього рішення за добу набрала 28 тис. підписів. 

У проєкті постанови Держлікслужби йдеться про зобов'язання публікувати інформацію про ціни та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах аптек. 

Натомість у онлайн-петиції, яку створив співзасновник ресурсу Tabletki.ua Євген Муравщик, вказують, що заборона використання прайс-агрегаторів – це удар і по споживачеві, і по ринку. 

«Споживач втратить незалежне джерело інформації про наявні ліки та пропозиції цін зі знижками на них, а аптеки, що не мають фінансової можливості розробки власного продуктового сайту, втратять важливий канал зв’язку зі споживачем. Страждатиме конкуренція за споживача – асортимент ліків скорочуватиметься, ціни будуть рости, великі аптеки отримуватимуть перевагу над меншими», – йдеться у тексті петиції. 

Станом на 14:30 18 травня петиція набрала понад 28 тис. підписів з 25 тис. потрібних. 

Також співзасновник агрегатора вказав, що заборона цих ресурсів призведе лише до подальшої монополізації аптечного ринку та обмеження доступу споживача до інформації. 

Обговорюватимуть ці та інші запропоновані зміни вже 21 травня на нараді Міністерства охорони здоров’я. 

Нагадаємо, що на Львівщині в програмі реімбурсації беруть участь 1035 аптек. Детальніше про те, які ліки в області можна отримати безкоштовно – за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!