«Ми не залишимо війну у спадок». Зеленський виступив із промовою у Німеччині

948 0
Президент підкреслив, що Україна завершить війну на власних умовах.
Володимир Зеленський під час промови в Бундестазі Німеччини

Володимир Зеленський під час промови в Бундестазі Німеччини

Президент Володимир Зеленський заявив, що необхідно завершити війну в Україні, адже вона загрожує всьому європейському континенту. Про це глава держави сказав під час виступу у Бундестазі 11 червня, пише Суспільне.

«Ця війна загрожує перерости у значно ширше протистояння. Ми не залишимо її у спадок після себе. Ми завершимо цю війну. Ми завершимо її в інтересах України та в інтересах усієї Європи», — сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що Україна завершить війну на власних умовах.

«Умовах, які зрозуміли будь-якій людині. Звичайній людині на цій землі. Декому здається, що путін назавжди. І що війна нескінченна. Але це не так. Все це ілюзія, яку можна розвіяти лідерством, рішеннями та успіхом», — сказав він.

Зеленський нагадав німецькому парламенту, як їхню країну розділили на дві частини за результатами Другої світової війни.

«Розділена Німеччина ніколи не була щасливою. Ви це знаєте зі свого досвіду, і тому ви можете зрозуміти нас, українців, чому ми так боремось проти спроб росії розділити Україну. Чому ми робимо все, абсолютно все, щоб не допустити стіни між частинами нашої держави», — сказав він.

Читайте також: Німеччина передасть Україні третю систему ППО Patriot

Глава держави нагадав, що на Глобальному саміті миру буде обговорюватись «повне відновлення безпеки та рух до справжнього миру».

«Ми хочемо дати шанс дипломатії й зібрали для цього близько сотні держав. Україна ніколи не покладалась тільки на силу зброї. Так, ми розуміємо проти яких вбивць доводиться сьогодні боротись. І не забудемо, що лише зброя ефективно їх зупиняє і захищає наше життя. Але ми пам'ятаємо також і те, що мир виростає не з пострілів, а з гарантій, з надійних гарантій, що пострілів більше не буде і зло більше не прийде на землю народу, який хотів його знищити», — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, коментуючи зростання мобілізації та реакцію суспільства, наголосив, що збереження України вимагає її захисту.

Чи запрацювала електронна черга у львівському ТЦК та що кажуть призовники читайте у нашому матеріалі.

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!