У Львові запрацювала пересадка у транспорті. Відповіді на актуальні питання

3759 0
Наразі пересадка доступна лише студентам.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

У Львові 1 липня почали тестувати безоплатну пересадку у міському громадському транспорті. Спочатку функцію безкоштовної пересадки запустили для студентів, які мають ЛеоКарт, щоб на практиці зрозуміти, чи все коректно працює, і якщо виникнуть якісь недоліки - усунути їх. Після цього пересадку відкриють для власників усіх загальних ЛеоКарт. Детальніше, як працюватиме ця послуга, можна знайти у відповідях на найактуальніші питання.

Що таке поїздка з пересадкою 

Це можливість пересідати на інший автобус, трамвай чи тролейбус впродовж 40 хвилин без додаткової оплати. Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі.

Чи всі пасажири зможуть користуватися пересадкою з 1 липня

З 1 липня,  на час тестування, першими користуватися пересадками можуть студенти, які мають ЛеоКарт. Після закінчення тестового періоду ця послуга буде доступною для всіх мешканців з ЛеоКарт. Тобто, пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою чи готівкою, безкоштовна пересадка не буде доступною.

Впродовж якого часу можна буде здійснити безоплатну пересадку

Після першої валідації пасажири мають до 40 хвилин, щоб без додаткової оплати пересісти на інші транспортні засоби. Тобто, відлік часу починається з моменту валідації у першому транспорті. Після цього у пасажира є 40 хвилин, щоб завалідуватися у наступному транспорті та  продовжити свою поїздку, незалежно, коли вона завершиться.

40 хвилин - це середній час доїзду громадського транспорту з кінцевих зупинок у  громадах до транспортної розв'язки, пересадкового вузла чи центральної частини міста.

Читайте також: На якому етапі впровадження додатка ЛеоКарт

Чи є обмеження щодо кількості пересадок впродовж 40 хвилин

Ні, кількість фізичних пересадок необмежена. Обмежений лише час – всі пересадки пасажир має зробити не пізніше, ніж через 40 хвилин після валідації першої поїздки в першому транспортному засобі.

Чи може пасажир пересідати на різні види транспорту та різні маршрути

Так, пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Приміські маршрути в цей перелік не входять.

Скільки заплатить пасажир за поїздки, зареєстровані в межах 40 хвилин

За всі поїздки, здійснені в межах 40 хвилин, студент зі своєю ЛеоКарт заплатить як за одну – лише 6,5 гривень. Коли ж пересадка запрацює для усіх власників ЛеоКарт, то за всі поїздки в межах 40 хвилин пасажир заплатить лише 13 грн. Тож з міською транспортною карткою пасажир відчутно економитиме свої кошти.   

Як списуватимуться кошти з ЛеоКарт за пересадкові поїздки

Інформацію про всі поїздки за день система підсумує вночі. І якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт до 40 хвилин, то з рахунку спише як за одну поїздку - лише  6,5 гривень зі студентською ЛеоКарт та 13 гривень із загальною транспортною карткою. Актуальний баланс ЛеоКарт відображатиметься наступного дня.

Чи поширюється пересадка на квитки за попутників

Безкоштовна пересадка поширюється і на квитки за попутників. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів.

Чи поширюється пересадка на багаж, за який пасажир оплатив у першому транспортному засобі

Ні. За багаж доведеться оплатити окремо під час кожної пересадки – 13 грн безготівково та 20 грн готівкою будь-якому пасажиру. Пільга на перевезення багажу не поширюється.

Чому потрібно обов’язково валідувати всі пересадкові поїздки

Валідувати проїзд необхідно у кожному транспортному засобі. Якщо в іншому транспорті поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це - окрема неоплачена поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований.

Як пасажиру, який планує здійснювати пересадку, фіксувати початок  поїздки у першому транспортному засобі

На годиннику валідатора під час здійснення першої валідації. Після здійснення першої валідації, час реєстрації поїздки у цьому транспортному засобі можна подивитися у меню валідатора в розділі «Інформація про квиток».

Чи зареєструється пересадкова поїздка, якщо на рахунку ЛеоКарт недостатньо коштів

Якщо на транспортній картці «ЛеоКарт» є від’ємний баланс, картку заблокує, і завалідувати її у другому транспортному засобі не вийде. Тому важливо, щоб пасажири, які планують здійснювати пересадку, заздалегідь подбали про достатній баланс на своїй транспортній картці.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv зібрало інформацію про оплату проїзду в транспорті Львова, зокрема, як оплатити проїзд різними способами, які проблеми та труднощі можуть виникнути та як їх вирішити читайте тут.

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!