Як працюватиме безкоштовна пересадка у транспорті Львова. Пояснення

2303 0
Пасажири платитимуть за всі валідації, зроблені протягом 40 хвилин, як за одну поїздку – 13 грн.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

У Львові з 1 липня розпочнеться тестовий запуск безкоштовної пересадки у всьому громадському транспорті. Це дозволить здійснювати пересадку на інший автобус, трамвай або тролейбус протягом 40 хвилин після першої валідації без додаткової оплати. Про це повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Пасажири платитимуть за всі валідації, зроблені протягом 40 хвилин, як за одну поїздку – 13 грн. Усі пересадкові поїздки потрібно реєструвати в кожному транспортному засобі.

Зайшовши в інший автобус, трамвай чи тролейбус, треба знову прикладати ЛеоКарт, але кошти зніматимуться як за одну поїздку. Усі поїздки, зареєстровані не пізніше ніж через 40 хвилин після першої валідації, тарифікуватимуться як одна і коштуватимуть всього 13 гривень. Немає обмежень на кількість пересадок, головне – встигнути це зробити до 40 хвилин.

Щоб пасажири знали точний час першої валідації, вони можуть перевірити його через валідатор у салоні транспортного засобу. Для цього потрібно натиснути «Інформація про квиток» на валідаторі та прикласти ЛеоКарт до зчитувача. На екрані з’явиться час реєстрації поїздки. При пересадці на інший транспорт, на екрані валідатора висвітиться також час першої реєстрації.

«Технічно кошти резервуються за кожну валідацію. Наприклад, якщо людина зробила три пересадки протягом 40 хвилин, на рахунку ЛеоКарт зарезервує 39 грн. Але під час вечірнього клірингу система підсумує всі поїздки і якщо пасажир встиг змінити транспорт протягом 40 хвилин, то з рахунку спише лише 13 грн. Актуальний баланс ЛеоКарт відображатиметься наступного дня. Тож вже наступного дня при перевірці балансу своєї ЛеоКарт людина побачить, що за всі пересадкові поїздки в межах 40 хвилин з неї зняло лише 13 гривень. Тому важливо, щоб пасажири, які планують пересадки, заздалегідь попіклувалися про достатній баланс на транспортній картці», – зазначив Олег Забарило.

Читайте також: На якому етапі впровадження додатка ЛеоКарт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv зібрало усю інформацію про оплату проїзду в транспорті Львова, зокрема, як оплатити проїзд різними способами, які проблеми та труднощі можуть виникнути та як їх вирішити читайте тут.

Додамо, через брак водіїв громадського транспорту Львів спільно з навчальними закладами розглядає можливість навчання жінок для отримання водійського посвідчення категорії D. Окрім цього, зі сторони АТП №1 готові преміювати жінок-водіїв за їхню готовність працювати на комунальному підприємстві. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!