Яким буде військовий меморіал у Львові та що чекає Україну на шляху до членства в ЄС. Підсумки доби

526 0
Нині, 3 липня, та 861 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото ілюстративне: Hromadske

Фото ілюстративне: Hromadske

Акцент дня: Військовий меморіал у Львові. Архітектор відповів, з чого планують почати реалізацію. Антон Коломєйцев каже, що відбулася лише перша презентація попереднього ескізу, який не є фінальним проєктом архітекторів, що всі побажання, бачення, ідеї будуть розглянуті та враховані. Місто організовує зустрічі з родинами полеглих військових, під час яких враховують певні важливі деталі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 136 бойових зіткнень, з них 43 та 24 на Покровському та Торецькому напрямках. Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та підтримку з повітря. Завдавав по території України ракетного удару однією ракетою. Крім того, терористи здійснили 41 авіаудар – зокрема, скинули 58 КАБів. Також загарбники задіяли 457 дронів-камікадзе та провели майже 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

Читайте також: За яких умов і коли підприємці зможуть отримати бронь від мобілізації. Моделі, які передбачають бронь для підприємців, вимагають, щоб фізична особа-підприємець щомісяця сплачувала 20 400 грн військового збору. Проте це лише одна з умов.

На цю ж тему: Кількість заброньованих від мобілізації чиновників дозволили збільшити.

Тема дня: Важливі люди, час, праця і довіра. Що чекає на Україну на шляху до членства в ЄС. 25 червня в Люксембурзі відбулася перша Міжурядова конференція між Україною та ЄС. Вона дала офіційний старт переговорам України і Молдови про членство в Євросоюзі. На підсумковій дискусії в межах XVI Форуму «Україна – Польща», організованого Міжнародним фондом «Відродження» та Фундацією Стефана Баторія, який відбувся 14–15 червня у Львові, польські та українські експерти обговорили, на що треба звернути увагу, щоб Україна максимально продуктивно включилася в процес переговорів про членство, взявши до уваги досвід, накопичений у ЄС. Tvoemisto.tv підготувало текстову версію цієї дискусії, яку модерував виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко.

Ключові події:

1. Як нині вимикатимуть світло у Львові та області. Графіки діятимуть цілодобово.

На цю ж тему: Де у Львові можна підзарядитись. Карта закладів із генераторами.

Та: Як Львів жив без світла та що стало початком електрифікації. Цей матеріал Tvoemisto.tv публікувало ще в грудні 2022 року, однак зараз він як ніколи актуальний через складну ситуацію з електроенергією та відключеннями світла. У цій колонці покійного відомого екскурсовода Петра Радковця можна дізнатися про те, як Львів жив без світла і що було початком електрифікації;

2. У Львові подорожчали квартири. Що потрібно перевіряти при купівлі. Важливо знати, на що звернути увагу, щоб уникнути можливих проблем у майбутньому. Tvoemisto.tv поспілкувалося з юристом та рієлтором і дізналося, на що варто звернути увагу перед придбанням первинної й вторинної нерухомості та що робити, якщо натрапили на недобросовісних забудовників.

Читайте також:  Екскерівника Арени Львів підозрюють у розтраті 2,9 млн грн. Він відреагував. Різниця між закупівельною вартістю та вартістю реально встановленої техніки склала 2,9 мільйонів гривень.

Та:  На Львівщині запустили п’ять ліній для сортування відходів. Зокрема, у Самборі, Червонограді, Золочеві та ще дві у Стрию;

3. Як у Львові безплатно пересісти з одного транспорту в інший. Пояснення. Валідація при здійсненні пересадки у кожному наступному транспортному засобі є обов’язковою. Якщо пересадку не зареєструвати через валідатор – вона не відображатиметься у системі е-квитка і контролери ЛКП «Львівавтодор» її не побачать при перевірці валідацій. Відповідно пасажир ризикує отримати штраф за безквитковий проїзд.

Читайте також: На яких перехрестях у Львові працюють регулювальники. Їх сигнали мають перевагу перед сигналами світлофорів та вимогами дорожніх знаків.

Та: У потягах змінюють правила перевезення тварин, – Укрзалізниця. Вони стануть чинними лише після суспільного обговорення та затвердження;

4. Портрет львівського туриста. Хто сюди їде у 2024 році. 43,6% опитаних в’їзних відвідувачів метою подорожі до Львова зазначають відпочинок, 19,7% – роботу, 15,4% – відвідини друзів і родичів.

Читайте також: Вихователька, яка нібито побила дитину у Львові, більше не працює. Деталі ситуації. Йдеться про асистентку вчителя початкової школи «Малюк».

Та: У Львові двоє неповнолітніх дівчат побили 9-річного хлопчика. Відео з побиттям з’явилось у соцмережах 1 липня;

5. У Львові відновили реставрацію одного із найдавніших жіночих монастирів. Її проводять польські та українські майстри.

Читайте також: Лавандові поля біля Львова. Локації для фото та ціни. Переважно вхід на лавандові поля платний, подекуди окрему плату беруть і за фотографування.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!