Зеленський дав доручення щодо відключення світла, зокрема перевірити готовність мобільних операторів

982 0
Аналіз роботи операторів звʼязку міністр має представити президенту на найближчому засіданні Ставки.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру енергетики Герману Галущенку в щоденному режимі інформувати населення про стан роботи енергосистеми, дефіцити, а також про заходи, що вживаються для їх заповнення.

«Доручив також міністру енергетики буквально в щоденному режимі інформувати людей про стан роботи енергосистеми, наявні дефіцити і про те, що країна робить заради їх заповнення», – повідомив Зеленський, пише NV.

Він наголосив, «уряд має значно активніше працювати, щоб у наших людей, у наших компаній було більше можливостей закуповувати, виробляти, встановлювати все необхідне обладнання, щоб пройти цей складний період».

Читайте також: «Мусимо пристосуватися до графіків відключень світла». Інтерв’ю з директором YASNO

Окрім того, Зеленський доручив віце-прем'єру з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову підготувати аналіз роботи операторів зв’язку при відключеннях електроенергії (е/е) та подати його на найближчому засіданні Ставки.

«Доручив віце-прем'єр-міністру Федорову на найближчому засіданні Ставки подати мені аналіз щодо операторів зв’язку: що робиться для забезпечення зв’язку в умовах відключень електрики і хто з операторів зв’язку не дотримується відповідних рішень», – додав президент.

Зазначимо, російські окупанти систематично атакують енергетичну інфраструктуру України, через що запроваджене погодинне знеструмлення. Чи можливий повний блекаут, що чекає на українців взимку, як підготуватися бізнесу, що має зробити кожен українець, а що держава читайте у інтерв’ю з гендиректором YASNO тут.

Також нещодавно виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк в інтерв’ю Tvoemisto.tv пояснив, що відбувається на ринку електроенергії, як містам готуватися до знеструмлень тепер і взимку, якою є ситуація на Львівщині та чому газові генератори – не панацея. Читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!