На Личаківському цвинтарі у Львові відкрили пам’ятник історику Ярославу Ісаєвичу

592 0
Автором пам'ятника є львівський скульптор Андрій Дацко.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

У четвер, 20 червня, на Личаківському цвинтарі у Львові відкрили пам'ятник історику, досліднику, науковцю та академіку Національної академії наук України Ярославу Ісаєвичу та його дружині Ользі. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

Пам'ятник, створений у вигляді хреста з постаттю «книжника» з книгою і пером у руках, був розроблений протягом п'яти років за участі доньок Ярослава Ісаєвича – Тетяни і Лесі. На плиті вигравірувано: «Історик, дослідник української культури та книгодрукарства, шукач першоджерел, відновлювач світового контексту української історії, академік НАН України».

Читайте також: На Личаківському цвинтарі цьогоріч реставрують десять об'єктів

Автором пам'ятника є львівський скульптор Андрій Дацко, відомий своїми роботами на честь Томаша Масарика у Львові та Швейка у Добромилі й Скелівці.

Нагадаємо, що на Личаківському цвинтарі у 2024 році реставрують десять об’єктів.

Для довідки

Ярослав Ісаєвич (1936–2010) – видатний український історик, академік НАН України, автор численних праць з історії та культури України і Центрально-Східної Європи, кавалер ордена Ярослава Мудрого V ступеня, ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, заслужений діяч науки і техніки України, почесний громадянин Стрия. З 2011 року у Львові щорічно проводяться Наукові читання імені академіка Я.Ісаєвича.

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!