На вокзалах у Карпатах патрулюють прикордонники із ТЦК та в Україні суттєво подорожчає хліб. Підсумки доби

919 0
Нині 11 червня та 835 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото ілюстративне: Волинь 24

Фото ілюстративне: Волинь 24

Акцент дня: На вокзалах у Карпатах патрулюють прикордонники із ТЦК: що відомо. На їх запит громадянин має пред’явити документ, що засвідчує його особу, чоловікам обов’язково мати при собі військово-обліковий документ (для ДПСУ дані застосунку «Резерв+» не є військово-обліковим документом).

Читайте також: Хто з чоловіків може виїжджати за кордон та які документи потрібні. Необхідно попередньо уточнити свої дані у ТЦК та СП і внести інформацію про отримання відстрочки у свій військово-обліковий документ.

Та: Як військовозобов’язаним на Львівщині отримати відстрочку. Необхідно особисто подати заяву на ім’я голови комісії районного (міського) терцентру комплектування та соціальної підтримки.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 81 бойове зіткнення. Найбільш напружена ситуація на Покровському напрямку, де українські захисники відбили 21 атаку та збили ворожий Су-25. Також Сили оборони уразили 13 районів зосередження особового складу противника, сім засобів ППО, один підрозділ артилерії та радіолокаційну станцію.

Читайте також:  Українські захисники вдарили по зенітним ракетним комплексам рф в Криму. Жодну з випущених ракет не перехопила ворожа протиповітряна оборона.

Та: Британська розвідка: росія вербує військових із Африки, щоб уникнути додаткової мобілізації. Ця кампанія, ймовірно, має на меті компенсувати значні втрати російських військ на полі бою.

Тема дня: Чому черешні по 200 гривень, або Яким буде сезон ягід та фруктів. Яким є цьогорічний сезон фруктів, звідки до нас везуть полуниці, черешні та абрикоси, як формується ціна на ягоди та фрукти, журналістка Тvoemisto.tv дізнавалася в продавців ринку «Шувар».

Ключові події:

1. Мустафа Найєм звільняється з посади керівника Агентства відновлення та розвитку інфраструктури. За його словами, на структуру чинять тиск за допомогою бюрократії.

Читайте також: У місті на Львівщині зменшили премії мера та посадовців. Оклад міського голови Дрогобича Тараса Кучми за травень становив 23 480 грн, а премія – 65 286 грн.

Та: Ірину Фаріон поновили на посаді професорки «Львівської політехніки». Як і раніше, вона викладатиме на кафедрі української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук.

А також: На посаду директора Львівського палацу мистецтв подались четверо кандидатів. Конкурс проведуть 17 червня;

2. В Україні суттєво подорожчає хліб. На скільки можуть зрости ціни. Зростання пов’язане з проблемами, які викликали обстріли енергетичної інфраструктури росією.

Читайте також: Європейський банк надасть 30 млн євро кредиту на реконструкцію підстанції на Львівщині. «Укренерго» залучить кошти від німецького державного банку KfW.

Та: На Львівщині фірму братів Медведчука та Козака викрили на несплаті 75 млн грн податків. За даними слідства, несплачені до бюджету кошти передавалися підсанкційним екснардепам, які використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії росії проти України;

3. До нового навчального року у Львові планують відкрити муніципальний стрілецький тир. «Тут всі зможуть відчути, що таке реальна стрільба з вогнепальної зброї і що таке стрільба з лука».

Читайте також: Будівлю поблизу ТРЦ «Форум» планують передати центру екстреної медичної допомоги. Зараз там розташована Львівська міська дезінфекційна станція.

Та: На Київщині закрили проїзд мостом через обвідний канал. Поряд з пошкодженим мостом буде відновлено рух понтонною переправою;

4. У львівському університеті відкрили аудиторію з унікальними відновленими розписами. У ній вдалося відновити унікальні розписи часів Греко-католицької богословської академії, які з кінця 1940 років перебували під товстим шаром штукатурки.

Читайте також: На Личаківському цвинтарі цьогоріч реставрують десять об’єктів. Роботи профінансує Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка» та Фонд родини Дідушицьких.

Та: Зняти бутафорні полотна з пам’яток архітектури. Петиція набрала підписи. Часто під їх прикриттям насправді відбувається демонтаж цих будівель, а не реставрація;

5. Зі Львова в гори. Як добратися до Карпат поїздом. 

Tvoemisto.tv зібрало інформацію, як можна доїхати до Славська, Буковелю та Драгобрата, які ціни на потяги та скільки часу займе дорога.

Читайте також: До музею просто неба в Пирогові пустили маршрутку. Маршрутка № 496 має під’їжджати до центрального входу музею у суботу і в неділю.

Погода: Якою буде погода цього тижня у Львові. Прогноз синоптиків. Увесь тиждень короткочасні дощі, грози. 11 червня удень 17 – 22°. 12 червня уночі 9 – 14°, вдень 17 – 22°. 13 червня уночі 9 – 14°, вдень 17 – 22°. 14 червня уночі 9 – 14°, вдень 17 – 22°. 15 червня уночі 7 – 12°, вдень 21 – 26°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!