Один зі львівських університетів увійшов до трійки найкращих вишів України

8188 0
На третю позицію рейтингу піднялася НУ «Львівська політехніка».
фото: фб львівської політехніки

фото: фб львівської політехніки

Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка увійшли до десятки найкращих університетів України. Про це свідчать результати щорічного академічного рейтингу українських університетів «ТОП-200 Україна 2024», розробленого Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Оцінювання діяльності українських університетів у 2024 році здійснювалося за 6 міжнародними і 4 національними показниками. Найбільші вагові коефіцієнти мають академічна та науково-видавнича діяльність, оцінка науково-дослідницьких досягнень, досягнення у розрізі Цілей сталого розвитку ООН та вплив університетів на суспільство у сферах досліджень, інформаційно-просвітницької роботи, управління та навчання.

До найкращих 20 університетів України цього року ввійшли п’ять київських університетів, два львівських, три університети з Харкова, Тернополя й Дніпра, а також по одному представнику з Ужгорода, Луцька, Одеси, Івано-Франківська, Чернівців і Сум.

Перше місце рейтингу вдруге поспіль посів Київський політехнічний інститут ім. Сікорського. Під ним залишився Київський національний університет ім. Шевченка. На третю позицію піднялася НУ «Львівська політехніка», яка покращила свій результат на одну позицію.

Четверте місце зайняв Харківський національний університет ім. Каразіна, який опустився на одну позицію. П'яту сходинку посів Сумський національний університет, що піднявся з шостої позиції минулого року. Шосту позицію зайняв Львівський національний університет ім. Франка, опустившись з п'ятої.

Нагадаємо, що 11 українських вищих навчальних закладів увійшли до рейтингу університетів QS World University Rankings 2024, серед них – 2 львівських ВНЗ. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!