«Твоє місто» збирає кошти для 80-ої десантно-штурмової бригади та що буде із солеварнею в Дрогобичі. Підсумки доби

570 0
Нині 28 травня та 825 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: «Твоє місто» збирає кошти для 80-ої десантно-штурмової галицької бригади. Незалежне громадське медіа «Твоє місто» в суботу, 18 травня, відзначило десятиріччя. Протягом цих років медіахаб відстоює цінності відповідальності, наближеності та професійності та сприяє сталому розвитку громади. Віднедавна не лише у Львові, а також у Києві.

Команда «Твоє місто» намагається, аби більшість матеріалів так чи інакше мала позитивний вплив на громаду. На відзначенні зібралось чимало героїв наших матеріалів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячішою ситуація є на Покровському, Куп’янському, Харківському та Времівському напрямках. Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдано уражень по 24 районах зосередження особового складу та двох артилерійських системах.

Противник завдав по території України два ракетні та 43 авіаційні удари із застосуванням 50 КАБів, застосував 418 дронів-камікадзе. Здійснив понад 2900 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також:  Студентка УКУ з донькою загинули через російську атаку по гіпермаркету в Харкові. Чоловік Ірини у важкому стані в реанімації.

Тема дня: Дрібка солі в краплі «моря». Що буде із давньою солеварнею в Дрогобичі. Дрогобицька солеварня працює з 1390 року і є найстарішою в Україні. Сіль, яку тут добувають методом випарювання, унікальна. Дрогобицька міськрада має намір ревіталізувати підприємство, але воно перебуває в державній власності.

Твоє місто розповідає, що відбувається на українському ринку солі, яка частка на ньому Дрогобицької солеварні, як тут добувають сіль, що передбачає проєкт ревіталізації солеварні та що може змінитися після передавання її в комунальну власність.

Ключові події:

1. У військовому коледжі Національної академії сухопутних військ у Львові проводили обшуки. Посадова особа військового коледжу, імовірно, причетна до організації незаконного переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних громадян.

Читайте також: Ірина Фаріон хоче звернутися до Європейського суду, аби її поновили на посаді доцентки Львівської політехніки. Вона запросила Уповноваженого з захисту державної української мови Тараса Кременя підтримати її на суді.

Та: Історичне місце. Музей Майдану стурбований планами продати готель «Україна». У музеї нагадують, що готель «Україна» є значним історичним об’єктом, котрий репрезентує історичні події Революції Гідності. Тоді у фоє будівлі розміщувався медичний пункт протестувальників;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 червня. Зокрема, зміниться тариф на електроенергію, з’явиться електронний військово-обліковий документ та відбудеться перерахунок пенсій.

Читайте також: В Україні почали тестувати мережу 5G. Vodafone і Nokia організували телеміст та об’єднали Івано-Франківськ, Київ і Гельсінкі, щоб перевірити якість звʼязку.

Та: Головний вокзал Львова планують реконструювати. Проєкт передбачає перебудову високих перонів та розміщення ліфтів для безперешкодного доступу до потягів і кімнат відпочинку, реставрації тунелів вокзалу тощо;

3. Біля скандальної недобудови на Андріївському узвозі з’явився будівельний паркан. З 2019 року будівництво пов’язують з компанією Kadorr Group, бізнесмена сирійського походження Аднана Кивана.

Читайте також: Громадський транспорт у Львові. До котрої курсує та наскільки зросте вартість проїзду. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, збільшувати кількість транспорту на маршрутах наразі неможливо через брак водіїв.

Та: У Львові забиратимуть покинуті автомобілі з вулиць міста. Як і куди. Якщо власник автомобіля відгукнеться, то зможе його забрати;

4. На Львівщині два дні не буде газу. Перелік населених пунктів. Всього відключення торкнеться 2196 абонентів.

Читайте також: Понад 300 тис. грн зібрали на благодійній ярмарці «Домівки врятованих тварин» у Львові. «Ці два дні стали справжнім святом людяності і доброти.»

Та: Які нові мурали з’явились у Львові. Фото. 

Tvoemisto.tv пропонує добірку муралів за останній рік;

5. До +28 градусів тепла. Якою буде погода на тижні у Львові. Нині – до 25° тепла. У середу короткочасні дощі, грози. Уночі 9 – 14°, вдень 21 – 26°. У четвер уночі місцями, вдень по всій території короткочасні дощі, грози. Уночі 9 – 14°, вдень 20 – 25°. У п’ятницю хмарно з проясненнями. Уночі 10 – 15°, вдень 23 – 28°. 1 червня прогнозують короткочасні дощі, грози. Уночі 12 – 17°, вдень 23 – 28°.

Читайте також: Україну знову накриє пил із Сахари. Також у зв’язку зі значним дефіцитом опадів у більшості областей країни збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Та: В Києві з’явились перші дощові садки. Під час зливи такі клумби забирають на себе частину води замість зливостокової каналізації.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!