На вокзалах у Карпатах патрулюють прикордонники із ТЦК: що відомо

2924 0
Прикордонники спільно з представниками ТЦК та СП і поліцейськими патрулюють та перевіряють документи в громадян
Умовне фото: Нацполіція

Умовне фото: Нацполіція

Прикордонники посилено працюють у туристичних районах Франківщини та Буковини на підставі наказів комендантів цих областей про додаткові обмежувальні заходи, пов’язані з воєнним станом. Про це повідомила Українська правда.

Раніше повідомлялось, що у туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей посилено працюють прикордонники. Йшлося про те, що на залізничних станціях таких як Ворохта, Татарів і Вороненка в Івано-Франківській області, куди прибуває чимало пасажирських потягів з різних регіонів України, прикордонники активно перевіряють документи в громадян.

Як пояснювали у  ДПСУ, це пов'язано з тим, що чимало правопорушників «маскуються під туристів, і під наміром відвідати туристичні місця, намагаються незаконно перетнути кордон».

Помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв пояснив, що його колеги керуються наказом коменданта Івано-Франківської області та міста Івано-Франківськ від квітня 2024 року про запровадження додаткових заходів особливого режиму, який передбачає певні обмеження, в тому числі і в пересуванні. Він додав, що цей наказ – тимчасовий, однак часові рамки закінчення його дії наразі не визначені.

Читайте також: Повістки, відстрочка, штрафи й ТЦК. Усе про зміни в мобілізації в Україні

Прикордонники спільно з представниками ТЦК та СП і поліцейськими патрулюють зокрема залізничні вокзали та перевіряють документи в громадян. На запит правоохоронців громадянин має пред'явити документ, що засвідчує його особу, чоловікам обов'язково мати при собі військово-обліковий документ (для ДПСУ дані застосунку «Резерв+» не є військово-обліковим документом –ред).

Заруднєв нагадав також про спецрежим, запроваджений урядом в грудні 2023 року, який вимагає обов'язковий дозвіл від ДПСУ на перебування у прикордонній смузі завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Пресофіцер додав, що триває кампанія інформування про особивості дії цього спецрежиму (всі громадяни мають отримати дозвіл, щоб в’їжджати, перебувати та проводити роботи у межах 5-кілометрової прикордонної смуги, у відповідного органу ДПСУ (прикордонний загін відповідного регіону –ред.), але з червня прикордонники вже почали стягувати штрафи за його порушення.

Зазначимо, на Львівщині працівники ТЦК і СП працюють на блокпостах. 

Нагадаємо, до 16 липня усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку «Резерв+» від Міноборони. Дані мають оновити й військовозобов'язані жінки. 

Чи запрацювала електронна черга у львівському військкоматі  та що кажуть призовники читайте у нашому матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!