Правоохоронець на Львівщині незаконно переправляв чоловіків за кордон

709 0
Правохоронець фіктивно працевлаштовував чоловіків на власну фірму водіями-далекобійниками.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Правоохоронець на Львівщині незаконно переправляв чоловіків за кордон. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

«44-річний майор заснував підприємство оптової торгівлі та отримав дозвіл на міжнародні перевезення вантажів. Надалі він підшукував чоловіків призовного віку охочих виїхати за кордон та працевлаштовував їх водіями вантажівок. Відомості про них вносив до інформаційної системи «Шлях», – йдеться у повідомленні. 

Чоловіки покидали Україну через державний кордон на Львівщині, а вантажівку назад повертав вже інший водій. Таким чином незаконно виїхали 5 осіб. 

Згідно з повідомленням Державного бюро розслідувань, за свої послуги чоловік брав 5 тис. доларів. 

Правоохоронця обвинувачують у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Наразі підозрюваний перебуває під цілодобовим домашнім арештом. 

Нагадаємо, що нещодавно чоловік з громадянством росії на Львівщині планував переправити за кордон військовозобов’язаного.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!