Що нового хочуть збудувати у Львові та поляки планують заблокувати пункт пропуску на Львівщині. Підсумки доби

2466 0
Нині 9 червня та 837 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Акцент дня: 18-поверховий готель і екокластер. Що нового хочуть збудувати у Львові. Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради презентувало будівництво низки об’єктів. Зокрема, у Львові може з’явитися новий житловий квартал, кілька ЖК, готель, екокластер і ТЦ.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 76 бойових зіткнень, ситуація загострена на Покровському напрямку, де ЗСУ відбили 27 атак ворога. ЗСУ дають відсіч наступальним діям російських окупантів. Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії уражено 21 район зосередження особового складу і військової техніки, пункт управління, чотири засоби ППО, станцію РЕБ та три радіолокаційні станції загарбників.

Читайте також: Львівські військові показали, як ліквідували окупанта дронами на Донеччині.

Та: У Львові відкрили мурал Юрію Руфу. Великий портрет захисника з’явився на фасаді будинку на вул. Коломийській, 8, що на Сихові.

Ключові події:

1. В Україні забронювали 90% працівників ДСНС та Нацполіції. Інші 10% матимуть вибір куди мобілізуватись.

Читайте також: Для українців за кордоном спростили військовий облік. Що відомо. Відтепер українці, які перебувають за кордоном понад три місяці, зможуть стати на військовий облік через закордонні дипломатичні установи без необхідності особисто відвідувати ТЦК;

2. Польські фермери можуть знову заблокувати один з пунктів пропуску на Львівщині. Прикордонники отримали інформацію від Прикордонної варти Республіки Польща про можливу акцію протесту, яка може тривати до кінця вересня. Фермери планують заблокувати дорогу, що веде до кордону. Блокування розпочнеться у неділю, 9 червня, о 10:00.

Читайте також: Три поширені помилки під час валідації проїзду в транспорті Львова. Йдеться про оплату ЛеоКарт, банківською карткою або телефоном з функцією NFC.

На цю ж тему: Які вулиці Львова тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Перекриті частково чотири вулиці;

3. На Львівщині завершують посівну. Що найбільше вирощують. Найбільше – зернові, а саме пшеницю і кукурудзу, а серед олійних – сою та ріпак. Через зміну кліматичних умов на Львівщині все більше вирощують соняшник. Раніше його здебільшого вирощували у Центрі та Півдні України, але останні роки клімат Львівщини також став придатним для соняшника;

4. Які озера придатні для купання у Львівській громаді. Зокрема, озеро у Винниках Emily Resort, у Брюховичах – на вул. Курортній, 20а, на вул. Бурденка, 14 та озеро у Волі Гамулецькій (база відпочинку «Альбатрос»).

На цю ж тему: Басейни Львова. Де поплавати і які ціни. 

Tvoemisto.tv зібрало підбірку;

5. Лавандові поля на Львівщині. Локації для фото. Кінець червня, початок липня – час їх розквіту.

Читайте також: Концерти і стендап. Куди піти на вихідні у Львові.

Та: Гроза та град. Синоптики попереджають про погіршення погодних умов у Львові.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!