Скільки світлофорів у Львові працюють під час відключення світла

534 0
13 світлофорів живляться від генераторів підприємців, які працюють неподалік.
Фото: skyscrapercity.com

Фото: skyscrapercity.com

На території Львівської громади на обслуговуванні перебуває 170 світлофорів. Менше 40% з них працюють під час відключення електроенергії. Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило під час засідання транспортної комісії ЛМР 24 червня, інформує Tvoemisto.tv.

За перший рік повномасштабного вторгнення визначили 20 пріоритетних об’єктів, де найбільші ризики з точки зору аварійності. Станом на зараз 10 об'єктів є заживлені блоками безперебійного живлення.

Резервним живленням забезпечили світлофори:

  •  вул. Наукова – Стрийська;

  •  вул. Липинського – Промислова;

  •  вул. Бандери – Антоновича;

  •  вул. Сахарова – вул. Вітовського – вул. Коперника;

  •  вул. Личаківська – вул. Пасічна;

  •  вул. Городоцька – пр. Чорновола;

  •  пл. Митна – вул. Личаківська;

  •  вул. Стрийська – вул. Сахарова;

  •  вул. Сахарова – вул. Горбачевського;

  •  вул. Б. Хмельницького – вул. Грінченка;

  •  вул. Стрийська – вул. Вернадського.

«Це дає можливість залежно від рівня споживання об’єкту заживити його на 4-10 годин. Ми це реалізували в межах існуючого фінансування», – зазначив Олег Забарило.

Інші 13 світлофорів на критичних перехрестях підключили до генераторів, які живляться від сусідніх комерційних приміщень під час відключень електроенергії. Серед них є світлофор на перехресті проспекту Свободи–  Чорновола–Городоцької, де нещодавно водій маршрутки збив 11-річного хлопчика на велосипеді.

«Тут все залежить від людського фактора. Хтось не має пального, хтось затримується між вимкненням і запуском генератора, або ж змінились групи. У такому випадку найкращим рішенням є використання блоків безперебійного живлення, адже вони забезпечують негайне увімкнення світлофора. Немає гарантій, що підприємці вчасно ввімкнуть генератори», – пояснив Олег Забарило.

Наразі в місті працюють над встановленням ще 20 блоків безперебійного живлення, які забезпечать роботу 37 світлофорних об’єктів. Вартість одного блоку становить близько 200 тисяч гривень. Загалом, щоб обладнати всі світлофори міста альтернативним живленням, необхідно понад 30 млн гривень.

Нагадаємо, після інциденту у Львові, коли водій маршрутки на смерть збив 11-річного хлопчика Іллю на велосипеді, Tvoemisto.tv пояснило, які правила дорожнього руху існують для дитини на велосипеді, хто відповідає за їх дотримання та звідки діти мали б про них знати. Деталі – за посиланням. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!