Київ

У Київраду внесли проєкт рішення про недовіру всім головам РДА

996 0
Причиною стали скандальні закупівлі РДА барабанів, овочерізок та сковорідок нібито для укриттів
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київрада може оголосити недовіру головам райдержадміністрацій Києва. Відповідний проєкт документа зареєстрував депутат Київради Леонід Ємець.

Проєкт рішення містить перелік усіх голів райдержадміністрацій у Києві.

«Всі ці барабани, овочерізки, радіоактивні лавки — це лише самі яскраві приклади повально безвідповідального ставлення з ознаками глибокої корупційної складової. Закривати на це очі Київрада не має права. Хоч вони і не в сфері наших повноважень (призначає Президент за поданням Кабміну). Але висловити свою довіру/чи недовіру має кожен депутат. А ви вже з них тоді спитаєте. На виборах, чи раніше», – прокоментував він.

 

Депутат уточнив, що це ще не рішення комісії, воно буде пізніше і буде не про недовіру, а про повноваження РДА.

«Конкретні рішення будуть запропоновані. А взагалі мають бути повернуті Райради. І так буде», – додав Ємець.

Нагаждаємо, 27 червня Кабінет міністрів також вирішив оголосити догану голові КМДА Віталію Кличку та голові КМВА Сергію Попку, а також підтримав звільнення  голови Деснянської районної державної адміністрації Дмитра Ратнікова та голови Святошинської РДА Сергія Павловського. Від тимчасового виконання обов'язків голів Дніпровської та Подільської РДА звільнено Павла Бабія та Сергія Коваленка відповідно.

Головам Голосіївського, Оболонського, Печерського та Солом'янського районів також оголошено догани. 

Пізніше стало відомо, що Коваленко знову сам себе призначив  виконувачем обов'язків голови Подільської РДА. А Бабій залишається у керівництві Дніпровської  РДА на посаді заступника очільника адміністрації. 

Раніше Рада національної безпеки та оборони ухвалила притягти до відповідальності винних у неналежному стані укриттів по Україні та в столиці, а всі захисні споруди привести в належний стан.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!