Біля «Цитаделі» у Львові збудують 6-поверхівку для СБУ

1854 0
У будинку планують облаштувати двоповерховий підземний паркінг.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

На вул. Дмитра Вітовського, 38-А у Львові, біля парку «Цитадель», планують збудувати шестиповерхівку. Про намір видачі відповідних містобудівних умов та обмежень повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР 9 липня, інформує Tvoemisto.tv.

Цей будинок мають збудувати для працівників СБУ, а під будівництво планують 16 сотих. Територія з 2007 року закріплена за силовиками, ділянку передали в постійне користування власне для спорудження цього будинку. 

Зазначимо, що детальний план територій в районі вул. Вітовського, вул. Лукіяновича, вул. Грабовського погодили у жовтні 2022 року. Як повідомляв головний архітектор проєкту під час засідання архітектурно-містобудівної ради, будинок матиме 33 квартири. Він складатиметься з двох частин – одна буде секційною, а інша – коридорного типу. Там будуть однокімнатні квартири. Житло буде соціальне і буде постійна ротація мешканців. На другому поверсі, можливо, буде садок, зазначав архітектор. Також у будинку планують облаштувати двоповерховий підземний паркінг. 

Читайте також: У Львові розпочали будівництво нового комунального ринку

До слова, що вулиці Д. Вітовського, Д. Лукіяновича та П.Грабовського розташовані у зоні ближнього центру. Вулиця Дмитра Вітовського простягається від площі Франка до перехрестя із вулицями Героїв Майдану, Сахарова, Коперника та Нечуя-Левицького. Нинішню назву вона отримала 1991 року на честь Дмитра Вітовського – українського політика, сотника Легіону Українських Січових Стрільців, полковника УГА. В архітектурному ансамблі вулиці Вітовського переважає конструктивізм 1930-х – 1970-х років. 

Як пояснював Володимир Луцик, архітектор проєкту, на території, де планують збудувати будинок, є закинуті будівлі, які у напівзруйнованому стані.

«Є двоповерхова будівля, яку перебудували у житло, є котельня і ще будівлі, які не використовують. Територія поросла деревами. Фасад однієї з будівель плануємо зберегти, вписати у нове будівництво», – зазначав він.

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Миколайчука завершується будівництво першого соціального будинку для поранених внутрішньо переміщених осіб. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!