У Львові створили «чорний список» фірм та осіб, які самовільно зайняли комунальні ділянки

2305 0
Йдеться про тих, хто користується комунальною землею без правових підстав, а також самовільно зайняв землі міста.
Фото: via-regia.org.ua

Фото: via-regia.org.ua

У Львові створили перелік фірм та осіб, які користуються комунальною землею без правових підстав, а також самовільно зайняв землі міста. Про це повідомила пресслужба Департаменту містобудування Львівської міськради. 

Відтак, до переліку управління держконтролю за використанням та охороною земель ЛМР увійшли:

  • ТзДВ «Львівська автоколона №2207», яке привласнило комунальну землю площею 9,44 га на вулиці Конюшинній, 28, 30. Через приватного нотаріуса зареєстрували право власності на цю ділянку за територіальною громадою ЛМР та право постійного користування за ТзДВ «Львівська автоколона №2207». Львівська міськрада жодних ухвал щодо відведення цієї земельної ділянки не приймала. Наразі на цю ділянку накладено арешт. Проте на цій землі розпочали будівельні роботи, зокрема облаштували стрічковий фундамент орієнтовними розмірами 32 м x 12м без жодних дозвільних документів. 

  • Два випадки на вулиці Єрошенка, 25, де самовільно захопили 0,13 га землі при дорозі, яка веде до СКА. Львів'яни зрізали дерева, загородили захоплену землю парканом, облаштували ворота для в`їзду та виїзду та завезли будівельні блоки. За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження.

  • На Єрошенка, 30 зафіксували використання землі природно-заповідного та природоохоронного призначення – понад 3 га на території пам’ятки природи «Кортумова Гора». Там проводять підготовчі земляні роботи, добудови, реконструкції нежитлових будівель, влаштування стоянки із будівництвом підпірних стінок, каналізації, фундаментів тощо. За цим фактом теж триває кримінальне провадження.

  • В Брюховичах на місці пасовищ облаштували ставки. Раніше мешканцю селища надали 0,1153 га в оренду для сінокосіння і випасання худоби. Та під час обстеження земель комунальної власності з'ясували, що на земельній ділянці викоппли штучну водойми, а також змінили категорію земель та цільове призначення. З сільськогосподарських угідь ці землі стали землями водного фонду. Це призвело до втрати родючості земель та можливо спричинило порушення структури ґрунту і змивання гумусного шару. Ще кілька штучних водойм цей самий місцевий облаштував на ділянці площею 0,19 га, яка також призначена для ведення особистого селянського господарства.

Читайте також: Захоплення ділянки у Малехові. Львівська міськрада звернеться до правоохоронців

Також до «чорного списку» від ЛМР потрапили ТДВ «БПХ», які незаконно користуються землею на вулиці Б. Хмельницького, 188. ТЗОВ «Лебеді» та ТЗОВ «С. О. ГРУП», які самовільно зайняли ділянку у Стрийському парку. Приватні особи, які використовують ділянки на вулиці Поліська, 2, та на вулиці Бучми біля будинку, 6а у Львові та у селі Гряда на вулиці Львівській. Також у цей список потрапило ТОВ «Парк- Берекавиця», ТЗОВ Воронбуд».

Нагадаємо, що Департамент природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міськради оприлюднив перелік недобросовісних забудовників. Ознайомитись із ним ви можете за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!