В Україні пом’якшать графіки відключення світла

2813 0
Графіки відключення пом’якшать з 8 червня.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

З 8 червня в Україні пом’якшать графіки відключення електроенергії. Про це повідомив голова правління національної енергетичної компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі токшоу «Української правди». 

«Ми очікуємо, що в ніч з п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на атомних електростанціях. Це на два тижні дасть досить приємну приварку до потужності, якою ми володіємо по всій енергосистемі. Тобто графіки не зникнуть, але стануть м’якші по всій Україні», – розповів Володимир Кудрицький. 

Також з 8 червня змінять методику доведення лімітів до регіонів, щоб графіки стали більш рівномірними.

«З суботи ми спробуємо трохи поміняти методику лімітів. Замість того, щоб доводити їх в мегаватах, ми будемо доводити кількість черг, яку кожна область має відключити», – сказав Кудрицький.

Зазначимо, одним із основних джерел інформації про відключення та графіки є офіційний сайт «Львівобленерго», розділ «Чому немає світла». За допомогою сервісу пошуку діючих відключень користувачі отримують інформацію про час початку і закінчення перерви в електропостачанні із зазначенням назви населеного пункту, вулиці, будинку та причини знеструмлення.

Читайте також: Кабмін визначив об'єкти, де не вимикатимуть світло. Перелік

Повідомлення з інформацією про перерви в електропостачанні за своїми особовими рахунками в автоматичному режимі отримують користувачі чат-ботів «Львівобленерго» у Viber/Telegram. 

Дізнатися свою групу відключень ви можете за допомогою: 

  • чат-боту «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів)

  • чат-боту «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів)

  • чат-боту «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів)

  • чат-боту «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів)

Також інформація доступна на сайті «Львівобленерго», розділ «Чому немає світла».  На сайті з допомогою пошуку діючих відключень можна отримати інформацію про знеструмлення в режимі реального часу. 

Графіки відключень можна переглянути за посиланням.

Детальніше про те, чи можливий повний блекаут, що чекає на українців взимку, як підготуватися бізнесу, що має зробити кожен українець, а що держава читайте за посиланням.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!