Як резервуються кошти під час безготівкової оплати в транспорті Львова

1609 0
1 грн з рахунку не списується, а резервується банком-емітентом картки.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

Якщо  сплачувати поїздку карткою Mastercard через валідатор, то можна помітити у застосунку списання 1 грн. Деякі пасажири помилково рахують свої валідації за день по цьому зняттю коштів. Тож на сторінці Електронний квиток Леокарт розповіли про це детальніше.

Як йдеться у повідомленні, 1 грн з рахунку не списується, а резервується банком-емітентом картки. Це стандартна практика для перевірки активності картки. Таким чином перевіряється, чи картка активна і готова для здійснення платежів.

Читайте також: Леокарт, банківська карта і готівка. Все, що потрібно знати про оплату проїзду у Львові 

1 грн резервується лише один раз при першій валідації за день. Якщо ж протягом дня користуватися різними засобами оплати (фізична банківська картка/телефон/годинник), тоді будуть окремі резервування для кожного носія. Сповіщення про -1 грн не дорівнює кількості валідацій, які здійснено.

Резервована 1 грн в обов'язковому порядку розблоковується після зняття коштів за проїзд. Конкретний термін розблокування залежить від банку.

Зазначимо, резервування відбувається банком на картках Mastercard. Інші платіжні системи можуть використовувати інші методи перевірки активності картки, які не вимагають резервування коштів.

Tvoemisto.tv зібрало усю інформацію про оплату проїзду в транспорті Львова, зокрема, як оплатити проїзд різними способами, які проблеми та труднощі можуть виникнути та як їх вирішити. Читайте за посиланням.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!