Готель на місці бомбосховища та багатоповерхівка. Що нового дозволили збудувати у Львові

1918 0
Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для багатоповерхівок, апарт-готелю та громадських будівель. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які вже погодили.
Умовне фото

Умовне фото

Багатоповерхівка з дитячим садком

У Львові хочуть звести багатоповерхівку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Зеленій, 407 із знесенням існуючих споруд. У комплексі також передбачено дитячий садочок на чотири групи, який має забезпечити потреби не тільки мешканців комплексу, але й громади. Окрім того, у ЖК планують облаштувати дворівневий паркінг.  

9-поверхівка на Сихові

На Сихові, на вул. Бузкова, 2, планують збудувати багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Будинок буде двосекційним – 7 і 9 поверхів. Під ним облаштують дворівневий підземний паркінг на 111 машиномісць. Натомість у будинку розмістять 124 квартири. 

Будинок в історичній частині Львова

У Львові планують будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Харківській,12. Цей будинок має завершити вистрій вулиці Харківської. Загалом у будинку буде 8 квартир та відповідно 8 паркомісць у підземному паркінгу. 

Двоповерховий підземний паркінг

На вул. Кульпарківській, 93 у Львові планують будівництво громадської будівлі з вбудованими комерційними нежитловими та офісними приміщеннями, даховою котельнею та двоповерховим підземним паркінгом. Тут зведуть офісну будівлю з підземним паркінгом на 291 машиномісце.

Апарт-готель на місці бомбосховища

На Сихові, на вул. Навроцького, 1, хочуть збудувати новий апарт-готель із вбудованими приміщеннями громадського призначення, даховою котельнею та підземним паркінгом. Ділянка проєктування в 0,135 га розташована на розі вул. Угорської і просп. Червоної Калини. Комплекс буде 10-поверховим та вміщатиме дворівневий підземний паркінг на 40 машиномісць. Нижчий рівень паркінгу планують використовувати як протирадіаційне укриття. 

Готель, будівництво якого погодили з третього разу

На засіданні виконавчого комітету Львівської міськради 15 травня повідомили про надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію ПП «Перлина Львова» незавершеного будівництва. Йдеться про будівництво з достатньо дисгармонійним об’ємом. Будинок буде 3-поверховим із мансардою.

Раніше, у листопаді 2022 року, ПП «Перлина Львова» відмовили у будівництві, але тоді із пристосуванням будівлі під кафе-бар. Рішення щодо заборони ухвалили згідно з невідповідністю намірів забудови і вимогам містобудівної документації. Пізніше, у березні 2024 року, у ЛМР теж відмовили, адже була невідповідність висотності із історико-архітектурним опорним планом. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!