Хребет викривився на 90 градусів. Львівські медики провели успішну операцію дівчині з ДЦП

1297 0
Дев’ятикласниця Михайлина родом зі Львівщини.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Лікарі Дитячої лікарні Святого Миколая провели успішну операцію 15-річній Михайлині з ДЦП, хребет якої викривився на 90 градусів. Про це повідомила пресслужба Першого територіального медоб’єднання Львова. 

«Коли дівчинці було 8 місяців, спеціалісти нашої лікарні діагностували їй ДЦП - дитячий церебральний параліч. Це захворювання центральної нервової системи, що виражається передусім у порушеннях координації, рухової та м’язової активності. Так, у Михайлинки мозок надсилає негативні імпульси в м’язи, через що ніжки її зовсім не слухаються. Тож змалечку дівчинка не ходить, а пересувається на кріслі колісному», – вказали у повідомленні. 

Коли дівчині виповнилось 12 років, медики помітили, що в неї починає розвиватися сколіоз – викривлення хребта, що часто виникає у пацієнтів з ДЦП. Недуга швидко прогресувала, покращити ситуацію могло оперативне втручання. 

«Спершу ми відділили хребет від мʼяких тканин. Потім – виділили кожен хребець і повводили в них по два спеціальні гвинти, які з’єднали між собою титановими стержнями. Саме вони і вирівняли спину Михайлинки», – пояснив ортопед-травматолог Лікарні Святого Миколая Мар’ян Орач. 

Операція, яка тривала шість годин, принесла покращення – медикам вдалось вирівняти хребет на 80%. Наразі Михайлина відновлюється після операції. 

Нагадаємо, що нещодавно у Львові пересадили нирку дворічному хлопчику. Деталі – за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!