Київ

Київрада працює над механізмом затвердження ескізів муралів. Кияни можуть долучитися

622 0
Киянам пропонують надати свої пропозиції до проєкту рішення.

У Києві працюють над механізмом погодження ескізів та локацій для нових муралів.  Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначила депутатка Київради Вікторія Муха, поява нових муралів в Києві часом викликає критику в медіа та бурхливі суперечки в соцмережах.

Департамент культури КМДА під час засідання круглого столу презентував проєкт рішення "Про затвердження Положення про Комісію з питань погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів місті Києві", який має врегулювати цю сферу.

"Намагались знайти кращі рішення до процедури погодження ескізів та локацій, аби міський дизайн та культурний ландшафт столиці зберігались та збагачувались, а мурали не ставали джерелом конфліктів, непорозумінь та проявів вандалізму", — розповіла вона.

Депутатка додала, що всі охочі до 21 травня можуть надсилати пропозиції та рекомендації до даного проєкту рішення на електронну адресу: [email protected].

Нагадаємо, у столиці введено тимчасову заборону на створення нових муралів до моменту розробки та затвердження Київською міською радою прозорого та відкритого механізму погодження ескізів монументальних розписів. Перед цим петиція з вимогою створити механізм затвердження ескізів муралів набрала необхідні для розгляду 6 тисяч підписів.

У березні 2024 року повідомлялось, що Київрада планує створити відповідну комісію до якої буде залучено експертів у галузях мистецтвознавства, мовознавства, краєзнавства, архітектури та охорони пам’яток.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!