Київ

Немає електрики понад 7 годин поспіль? Що робити киянам, якщо відключення триває надто довго

424 0
Занадто довгі відключення можуть свідчити про аварію на лінії

Тривалі знеструмлення в Києві найчастіше бувають через виникнення аварій у мережах, а також існує проблема розподілу обмежень. Про це розповів генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

На початку цього тижня, у понеділок 24 червня, у Києві спостерігалися тривалі знеструмлення. Без світла залишилися майже 38 тисяч багатоквартирних та приватних будинків. Середня відсутність світла за добу була 9:42. Середня відсутність світла між включення 3:28, а максимальна — 6:50, розповів Сергій Коваленко.

«Якщо у вас було понад 7 годин, то треба писати заявку в мережі. Скоріш за все аварія», - пояснює він.

За словами Коваленка, нині рівень розподілу електрики між регіонами більш справедливий, якщо порівнювати з початком весни, коли відключення не враховували обсяги критичної інфраструктури.

«Кожен регіон повинен розділити кінцевих споживачів на 6 груп/черг с приблизно однаковим споживанням всередині кожної групи. І потім Укренерго, знаючи споживання кожної групи в регіонах, дає команду відключати 1,2 або 3 групи/черги. За моєю оцінкою, це спрацювало. Треба дробити ще, бо не всі регіони (на мою оцінку) зробили групи коректно, але то вже справа за Держенергонаглядом», — пояснив директор Yasno.

А ось другий рівень — всередині областей — це вже відповідальність місцевих операторів систем розподілу. І тут виникають проблеми.

«Головні проблеми у місцевих ОСР — це не спрацювання автоматики (і треба їхати руками включати/виключати); ламається обладнання, яке не пристосоване до такого режиму роботи (і треба міняти швидко) та балансування всередині груп, коли скаче споживання», — додав Коваленко.

Як повідомили в Укренерго, 26 червня в Києві та області обсяг обмежень буде найбільшим з 17:00 до 23:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!